Anti-overeet tips

December: sinterklaasavond, kerstdiners en oliebollen (en ander lekkernijen) tijdens Oud & Nieuw. De drukste periode van het jaar gevuld met homemade snacks waarin de meeste ‘gezonde levensstijlen’ de deur uitvliegen… Geen zin om overal nee tegen te zeggen, maar je ook niet vol eten tijdens deze dagen? Wij helpen je een handje. Lees snel verder. 
Probeer onze anti-overeet tips voor fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar zonder te veel extra kilo’s of gezondheidsproblemen. Enjoy, good luck and a Happy New Year!

  • Eet van een kleiner (of rood) bord:

Yep, het is bewezen: eten van een kleiner of zelfs rood bord helpt je om minder te eten. We scheppen vaak al snel te veel op waardoor we ook sneller overeten. Probeer daarom eens deze theorie: eet van een kleiner bord en je zult merken dat je minder opschept en uiteindelijk ook minder eet…

  • Niet teveel van één soort:

Houd rekening met wat je allemaal wilt eten. Verwacht je nog een dessert of oliebollen later op de avond? Eet dan niet te veel tijdens dinner! Eet je dus niet vol aan één heerlijk gerecht, maar verdeel je eetlust over de rest van de avond.

  • Eet niet te snel:

Als je snel eet, merk je vaak te laat dat je echt vol zit. Neem daarom eens de tijd om ook echt te proeven en te genieten van wat je eet. Probeer ook eens om een glas water te drinken voor je maaltijd, zodat je je al iets voller voelt.

  • Neem niet te veel snacks/tussendoortjes/voorgerechten:

Vooral tijdens een feest of in een restaurant is het moeilijk om nee te zeggen tegen allerlei snacks of voorgerechten. Maar soms is het beter om dit wel te doen… Denk aan wat je nog meer wilt eten en verpest je eetlust niet door te veel fingerfood weg te werken.

  • Ontwijk leftovers: 

Misschien is het nog chocolade van sinterklaas, een dessert van kerst of een taart van een verjaardag. Heerlijk, maar soms te veel waardoor je er de komende weken nog van snoept. Soms wel lekker, maar tijdens zoveel feestdagen gevuld met lekkernijen misschien toch niet zo’n heel goed idee… Ontwijk daarom die leftovers en deel ze met iemand anders of gooi ze weg en geniet van al het lekkers dat je deze feestdag weer hebt klaargemaakt/gekocht.

Plaats een reactie