De perfecte combinatie van groente en fruit: ontdek de Wortel Sinaasappel Ontbijt Muffin! Deze muffins zijn zoet, healthy en lekker als snack of ontbijt. Lees snel verder, probeer uit en geniet van deze heerlijke muffins!
Benodigdheden (voor 10 muffins):
- 100 ml Griekse yoghurt
- 75 ml honing
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram havermout
- 60 gram geraspte wortels
- 45 gram kokosolie (gesmolten)
- Twee eieren
- Sap van een halve sinaasappel
- Een theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Topping:
- Vijf grote eetlepels Griekse yoghurt
- Twee eetlepels honing
- Het raps van één sinaasappel
- Handje wortelrasp
Zo maak je het:
– Verwarm de oven op 180 graden.
– Mix de Griekse yoghurt, honing, eieren, sinaasappelsap, geraspte wortels en kokosolie met een garde in een grote kom. Mix in een andere kom het zout, amandelmeel, havermout en bakpoeder. Voeg de twee mengsels samen en roer goed door elkaar. Vul de tien muffinsvormpjes nu met het mengsel en plaats voor 30 minuten in de oven.
Voor de topping:
– Doe vijf grote eetlepels Griekse yoghurt in een kom. Voeg twee eetlepels honing toe aan de yoghurt en roer goed door elkaar. Rasp het sinaasappelschil en voeg dit ook toe aan het yoghurt mengsel. Zet in de koelkast tot je muffins klaar zijn.
Haal je muffins na 30 minuten uit de oven, besmeer met de topping en garneer met wat geraspte wortel. Enjoy!