De beste tips om je haar te verven (met John Frieda)

Iedere winter wil ik graag weer donkerder en iedere zomer weer lichter. Waar heb ik het over? Over mijn haarkleur natuurlijk! Al sinds mijn 16de laat ik mijn haar regelmatig verven (met een slechte permanent en een aantal knipbeurten tussendoor), maar sinds de laatste twee jaar doe ik het vooral zelf. Hoe doe ik dat dan? Met John Frieda natuurlijk!

Hier bij Lifestyle Journal hebben we natuurlijk niets tegen andere haarverf merken, maar John Frieda is gewoon superhandig in gebruik. Vooral voor de beginners onder ons. Lees snel verder voor de beste tips om je haar te verven (met John Frieda).

1. Kom niet voor verassingen te staan. Als je op zoek bent naar de juiste haarkleur kijk dan goed naar de exacte kleur waar je voor kiest! Zo zijn sommige kleuren veel warmer en anderen weer veel natuurlijker. Kom niet voor verrassingen te staan als je haar een rode gloed heeft in de spiegel en lees je goed in voor je begint met verven.

2. Lees reviews voordat je begint of bekijk een instructiefilmpje. De beste manier om je goed voor te bereiden is door van anderen te leren (en van hun fouten!). Bekijk een paar video’s zodat je precies weet wat je juist wel of niet moet doen.

3. Doe de kleurnuance test op johnfrieda.nl en bepaal jouw ideale kleur. Met deze test kom je er gemakkelijk achter uit welke kleuren je kunt kiezen en welke kleuren te ver van je natuurlijke haarkleur afliggen. Handig om te doen voordat je zelf gaat verven. Des te beter je bent voorbereid, des te meer kans op een goed resultaat!

 4. Schaf een wegwerp douchemuts aan. Als je een aantal instructiefilmpjes hebt gekeken kom je er al snel achter waarom dit zo handig is. Schaf een goedkoop wegwerp douchemutsje aan, doe over je haar als de verf intrekt en gooi weg na gebruik. Super easy en super effective.

5. Maak gebruik van oude handdoeken en draag oude kleren. Hoe voorzichtig je ook bent er kan altijd wel iets fout gaan. En haarverf krijg je nou niet bepaalt gemakkelijk uit je kleding. Maak het jezelf gemakkelijk en leg wat oude handdoeken op de grond (en binnen handbereik) voordat je begint met verven.

6. Zorg dat je een grote spiegel (bijvoorbeeld in de badkamer) tot je beschikking hebt. Je wilt natuurlijk wel je gehele haar bedekken en niet een groot stuk aan de achterkant vergeten. Daarom kun je het beste gewoon bij daglicht verven en voor een grote spiegel waar je gemakkelijk alle gedeeltes van je haar kunt zien.

7. Houd een pot crème en reinigingsdoekjes bij de hand. Als er dan iets op je gezicht komt kun je het meteen wegvegen! Smeer wat Nivea crème aan de rand van je gezicht en houd die doekjes binnen handbereik!

8. Lees de handleiding goed door voor je begint(!) Zorg dat je alle stappen minimaal twee keer goed doorleest. Zo weet je precies wat je te doen staat en kun je als een pro efficiënt en snel te werk gaan.

9. Zorg dat alles klaar staat. Zodra je de foam klaar hebt moet je meteen beginnen. Wel zo handig dus om alle handdoeken en benodigdheden al om je heen te hebben. Zorg dat alles klaar staat voordat je daadwerkelijk begint met verven.

10. Houd die klok in de gaten. Maximaal een half uur, is ook echt maximaal een half uur. Het zijn geen muffins die we bij houden in de oven, het gaat toch echt om je haar. En te laat er bij zijn eindigt meestal in tranen…

 

Drie extra tips voor de juiste kleur en verven met gekleurd haar:

1. Als je voor een donkere haarkleur kiest, houd dan rekening met de verschillen in warmte. Als je graag een bruin wilt die niet snel naar rood neigt, kies dan voor een kleur met zo weinig mogelijk warmte (bijvoorbeeld Medium Ash Brown). Liever wat warmte in je haar en vind je een tintje rood niet erg? Kies dan bijvoorbeeld voor Medium Chocolate Brown.

2. Verven met highlights? Dit was bij mij geen probleem! Ik had blonde highlights in mijn (toen) lichtbruine haar en verfde het in de kleur Medium Ash Brown. De uiteindelijke kleur was erg geleidelijk, goed verdeeld en waar mijn highlights zaten was de kleur ietsjes warmer geworden (maar dat viel haast niet op).

3. Van bruin naar blond?foto (6)foto (3)

Kies dan een kleur die niet te veel van je oorspronkelijke (of nu geverfde) haarkleur afligt. Ik ben zelf van nature donkerblond. De laatste haarkleur die ik had gebruikt was Medium Ash Brown, maar mijn uitgroei was al zichtbaar. Bovendien had ik mijn haar goed verzorgd en gewassen met herstellende producten (dus het was sowieso al lichter). Ik besloot het gewoon te proberen en ik ben zeer tevreden over het resultaat! Ik koos voor de kleur Medium Golden Blond (wilde niet een oranjeachtige kleur krijgen) na behulp van de kleurnuance test. Mijn haar werd natuurlijk een stuk donkerder dan op de verpakking, maar dat is vrij logisch met mijn (op dat moment) lichtbruine haarkleur. Het resultaat? Een donkerblond die zowat gelijk is aan mijn natuurlijke haarkleur!

Op de foto’s rechtsboven: links voor het verven en recht na het verven met John Frieda Medium Golden Blond

Twee extra tips voor na het verven:

1. Investeer in een pot masker van je favoriete kleurshampoo (bijvoorbeeld van L’Oréal Paris Elvive). Het is belangrijk dat je, vooral na het verven, je beschadigde haren goed verzorgd.

2. Weer langzaam terug naar je eigen haarkleur en meteen je haar een boost geven? Ik heb gedurende drie maanden met Toni & Guy shampoo voor beschadigt haar gewassen in combinatie met een pot masker en crèmespoeling van hetzelfde merk. Mijn haar zag er meteen weer een stuk gezonder uit, zat goed in model en werd steeds iets lichter. Een goede manier om geleidelijk terug te gaan naar meer gezonder en natuurlijker haar.

Good luck!

Plaats een reactie