4 tips om de lente in huis te halen

Buiten is de lente volop begonnen. Maar je kan dit heerlijke lentegevoel ook gemakkelijk naar binnen halen. Fris, zoet en zonnig zijn hierbij de toverwoorden. Lifestyle Journal geeft je vier tips om je huis een écht lentegevoel te geven!

Pastel
Als ik aan de lente denk, komen pastelkleuren meteen in mij op. Want laten we eerlijk wezen: deze kleuren schreeuwen toch om lente?! Je kan met deze kleuren de lente op een gemakkelijke en budgetvriendelijke manier in huis halen. Zo kan je een paar decoratie-items in dit kleurenpalet aanschaffen. Vervang bijvoorbeeld de kussens op de bank of het bed met pastelkleurige hoezen. En als je het helemaal groots wil aanpakken: verf een muur, of een gedeelte daarvan, in pastel. Hallo lentegevoel!

1728129f25d0d88ad4876be259887a19foto: fantas-tisch.blogspot.be

Bloemen
Dit is misschien wel de ultieme tip om de lente in huis te halen. Want wil je jouw interieur een frisse lente-oppepper geven? Koop dan een bos bloemen. Vul een paar vaasjes met bijvoorbeeld tulpen, rozen of orchideeën. Enne, Niet vergeten water te geven hè?

Voorjaarsschoonmaak
Wil je met een frisse start aan dit nieuwe seizoen beginnen? Dan is het misschien een goed idee om je huis of kamer eens uit te mesten. Weg met die oude troep! De term ‘voorjaarsschoonmaak’ bestaat natuurlijk niet voor niets. Wil je wat tips voor bij het opruimen? Lees dan dit artikel op Lifestyle Journal. Deze tips zullen je een handje helpen.

Lentegeur
Fris, bloemig en zoet: dat zijn de geuren van de lente. Als je een echt lentegevoel in huis wil halen, kunnen deze typische lentegeuren natuurlijk niet ontbreken. De geur hangt namelijk samen met het gevoel. Haal daarom wat geurkaarsen in huis. Koop bijvoorbeeld kaarsen met een bloemige geur of één die juist heel fris naar pas gewassen was ruikt. Zoek je nog aanraders voor lekkere geurkaarsen? Yankee Candle, Rituals en Riverdale hebben in het wat duurdere segment heerlijk ruikende kaarsen. Maar neem ook eens een kijkje bij IKEA of Xenos. Deze zijn ook zeker de moeite (en het geld) waard!

foto: Riverdale

 

 

 

Plaats een reactie