Yoghurt Dipped Strawberries

Vandaag weer een lekker zomers receptje, cause summer is coming! De Nederlandse aardbeien zijn weer heerlijk zoet en volop verkrijgbaar op de markt en in de supermarkt. Daarom delen we deze vrijdag een twist op the classic chocolate covered strawberries. Lees snel verder voor deze heerlijke Yoghurt Dipped Strawberries. Enjoy…

Yoghurt Dipped Strawberries

Een lekkere healthy snack die ook nog eens super makkelijk te maken is. Wat wil je nog meer..?

 

 

Benodigdheden voor de Yoghurt Dipped Strawberries

 • Je favorite soort aardbeien. Je kunt het beste grote aardbeien gebruiken voor dit recept (vooral als je ze nog wilt garneren), maar kleintjes gebruiken kan natuurlijk ook!
 • Griekse yoghurt of een andere dikke yoghurt soort
 • Een blokje pure chocolade om te raspen in kleine stukjes (voor de garnering). Als je wilt, kun je deze stap natuurlijk ook weglaten of aanpassen naar je eigen smaak

Zo maak je ze:

 • Pak een dekseltje, bord of klein plaatje dat groot genoeg is om de aardbeien op te verspreiden, maar dat tegelijkertijd ook nog in je vriezer past.
 • Bekleed je plastic dekseltje of je bord/plaat met een stukje bakpapier. Gebruik eventueel twee knijpers aan de uiteinden als je bakpapier niet blijft zitten en bijvoorbeeld op blijft krullen.
 • Was de aardbeien, maar laat de kroontjes nog aan het fruit zitten.
 • Doe wat yoghurt in een schaaltje en dip vervolgens de aardbeien stuk voor stuk in de yoghurt. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn en dip ze eventueel allemaal nog voor een tweede ronde in de yoghurt. Zo krijg je de perfecte Yoghurt Dipped Strawberries! Plaats de aardbeien op het bakpapier en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar aanliggen.
 • Rasp vervolgens nog wat pure of melk chocolade over je aardbeien voordat je het fruit in de vriezer plaats. Zo maak je ze extra luxe en van winkel kwaliteit.
  Plaats nu je aardbeien in de vriezer en zorg ervoor dat ze recht blijven liggen en niet gaan glijden. Na ongeveer 20 minuten zijn deze heerlijke aardbeien al klaar, maar als je ze extra mooie aardbeien wilt die niet meteen smelten dan plaats je ze voor ongeveer een uurtje tot twee uur in de vriezer. Haal ze er vervolgens uit, plaats op een bordje en geniet van deze lekkere luxe treat… Enjoy!

 

Tip:

 • Variatie: Deze Yoghurt Dipped Strawberries zijn extra lekker als je ze garneert met wat streepjes gesmolten pure, melk of witte chocolade! Probeer eens melk of puur samen met wit in zigzag lijntjes over de yoghurt… Resultaat? Een verrukkelijke snack, te lekker om te delen. You’re welsome 😉

Plaats een reactie