Zoete Dadel Koek – Valentine’s Day Special!

Just in time for Valentine’s Day! Of je nu samen bent of alleen, deze healthy Zoete Dadel Koek gaat met liefde door de maag… Geniet van dit krokante zoete koekje met dadel, havermout en sinaasappel als snack of eventueel als ontbijt!

Zoete Dadel KoekDSCN0377DSCN0389DSCN0393

Een hart(ig) (healthy) koekje voor that special someone of lekker voor jezelf! Maak op je favoriete manier, bijvoorbeeld met of zonder cacao, en geniet van dit krokante, maar toch nog Zoete Dadel Koekje.

 

Benodigdheden voor de Zoete Dadel Koek:

  • Zes verse dadels (je kunt ook gedroogde dadels gebruiken, maar verse dadels zijn toch echt wel het lekkerst!)
  • Een eetlepel amandelmelk
  • Twee eetlepels verse sinaasappelsap
  • Drie handjes havermout
  • Een flinke snuf zeezout
  • Eventueel: cacaonibs of kleine stukjes pure chocola (of bijvoorbeeld pure chocola met zeezout!)
  • Cacaopoeder

 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven vast op 180 graden en bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier.
  • Maal zes verse dadels in een keukenmachine en voeg een eetlepel amandelmelk toe om het malen iets gemakkelijker te maken. Bovendien maakt dit het mengsel lekker romig en zacht!
  • Doe het dadel mengsel in een kom, voeg twee eetlepels sinaasappelsap toe (het liefst versgeperst), drie handjes havermout en een flinke snuf zeezout. Roer het geheel door elkaar en voeg als laatste nog de stukjes pure chocolade toe. Kneed het mengsel met je handen in een hartjes vorm (of een andere vorm) en plaats het koekje op het bakpapier.

Bak voor ongeveer vijftien minuten in de oven tot het koekje lekker gaar en knapperig is. Haal uit de oven, zeef (naar wens) wat cacaopoeder over het koekje en serveer op één van de vier manieren (zie foto). Eet lekker warm en geniet van deze Zoete Dadel Koek!

 

Tip:

  • Serveer deze Zoete Dadel Koek op één van de vier manieren! Manier één: gewoon lekker warm uit de oven. Manier twee: Met een laagje cacao over het koekje en het bord (voor een extra hartjes vorm). Manier drie: een dun laagje cacao op de onderkant van het koekje en verder nog een extra laag cacao op het bord.  Of op manier vier: met alleen een dun laagje cacao. Zie foto’s!

Plaats een reactie