10 Tips van Hemsley & Hemsley voor een goed gevoel

Al eerder deelden wij recepten uit het kookboek ‘De kunst om goed te eten’ van de Hemsley zussen. Een absolute favoriet en dat komt door meer dan alleen de recepten! In dit kookboek vind je namelijk ook tips & richtlijnen voor een healthier en happier life. Daarom vandaag: 10 Tips van Hemsley & Hemsley voor een goed gevoel. Lees snel verder…

10 Tips voor een Goed Gevoel:

“Begin met deze simpele veranderingen; dan voel je je meteen al beter” – de Hemsley zussen in ‘De kunst om goed te eten’

1. Begin de dag met een glas warm water waarin je een halve citroen hebt uitgeperst. Spoel je mond ermee.

2. Borstel je huid voordat je gaat douchen een minuut lang met een droge borstel van natuurlijke materialen. Dat bevordert de bloedsomloop en verwijdert gifstoffen.

3. Maak een groene smoothie. Drink een deel ervan bij het ontbijt en bewaar de rest voor de ochtendpauze.

4. Drink minder cafeïne en vervang die door iets fris en pittigs.

5. Maak een boodschappenlijst en mest je voorraadkasten uit. Gooi de plantaardige bakolies weg en bak in boter of stoom totdat je andere, onbewerkte vetten hebt gevonden.

6. Trek 10 minuten extra uit voor je lunch, heb aandacht voor wat je eet, let niet op je telefoon en e-mail en kauw grondig.

7. Koop een waterfilter en drink in de loop van de dag 2 liter water. Bouw dat langzaam op en doe er een smaakje bij, als je wilt.

8. Neem 20 minuten lichaamsbeweging per dag en zorg dat je zweet. Ga naar buiten en geniet van de zon en frisse lucht.

9. Als je trek krijgt in een snack, neem dan bijvoorbeeld pindakaas op een plankje appel. Drink iets pittigs of bitters zoals gember, citroen of limoen. Dan verdwijnt de trek. Eet niets met zout, want dat wil je dan misschien corrigeren met iets zoets, of omgekeerd.

10. Ga een uur eerder naar bed. Ontspan je en gun je ogen rust; kijk geen tv, en blijf weg van je telefoon en je computer.

Meer recepten en wijsheden van deze zussen? Koop hier je eigen exemplaar van ‘De kunst om goed te eten’ voor €29,95.

Plaats een reactie