5 voordelen van alleen sporten

Afwisseling is fijn tijdens het sporten. Zo daag je jezelf uit en is je workout meer effectief. Ik heb het hier niet alleen over afwisseling van oefeningen, maar ook over afwisseling van gezelschap. Het wordt tijd om eens alleen op pad te gaan! Daarom hieronder een lijst met 5 voordelen van alleen sporten.

1. Tijd voor jezelf

Ben je altijd maar druk in de weer, heb je weinig rust en even wat tijd voor jezelf nodig? Alleen sporten is jouw antwoord. Ga er eens alleen op uit. Even heerlijk alleen je gedachten op een rijtje zetten, je frustratie wegrennen door het park of genieten van de natuur om je heen door het bos. Alleen sporten is de perfecte vorm van alone time.

2. Eigen tempo

Even geen zin om supersnel te rennen? Ga even alleen sporten en bepaal je eigen tempo! Niemand om bij te houden, naast te rennen of achteraan te sjokken. Als je alleen op pad gaat, is het aan jou op welk tempo je wilt sporten.

3. Muziek luisteren

Zin om je even helemaal van de wereld af te sluiten? Pak je iPod erbij, trek je sportschoenen aan en zet je lievelingsnummers op repeat. Even een uurtje trainen met muziek aan en je kunt er weer helemaal tegen aan.

4. Betere concentratie

Altijd uren aan het praten en aan het lachen met je mede-sporters? Tijd om even lekker alleen te sporten. Ga eens geconcentreerd te werk zonder dat iemand je stoort. Zo is je workout veel effectiever en behaal je meer persoonlijke doelen.

5. Je eigen tijd en plek bepalen

Als je alleen sport, hoef je niet eens per se het huis te verlaten. Probeer eens een fijne yogasessie uit of ga een half uurtje op de hometrainer. Een keer ’s ochtends vroeg sporten? Zet je wekker op zes uur, ga een uurtje hardlopen en neem daarna een verfrissende douche. Alleen je eigen schema om rekening mee te houden.

Plaats een reactie