Wees lief voor je huid: tips

Make-up, kou en vuil: onze huid heeft, zeker in de winter, veel te voortduren. Wat liefde voor je tere huidje kan dan zeker geen kwaad. Daarom hebben wij 5 tips voor jou om jouw huid weer wat liefde te geven.

 1. Vermijd parfum en alcohol in jouw verzorgingsproducten

  In veel crèmes, reinigers en andere huidproducten zitten ingrediënten die meer kwaad doen dan dat het lief voor je is. Zo is parfum en alcohol een ware boosdoener voor je huid. Deze ingrediënten kunnen namelijk, vooral voor gevoelige huidjes, een irriterende werking hebben. Daarnaast droogt het je huid uit. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Kijk voortaan dus goed op de ingrediëntenlijst voordat je een verzorgingsproduct koopt. Betaalbare drogisterijmerken zoals Neutral en Dermolin hebben tegenwoordig een complete lijn met verzorgingsproducten die parfum- en alcoholvrij zijn.

 1. Less is more

  Tegenwoordig zijn er honderden, wat zeg ik? Duizenden, producten op de markt om je huid mee te verwennen. Hartstikke fijn natuurlijk, maar pas op dat je geen overkill aan verzorgingsproducten gebruikt. Daar kan je huid van slag van raken. Hanteer daarom dagelijks een vaste routine met een paar (niet te veel dus!) verzorgingsproducten.

 1. Scrub met mate

  De dode huidcellen verwijderen is belangrijk voor een stralende en even huid. Maar wees wel voorzichtig. De korreltjes in een scrub kunnen je huid namelijk beschadigen. Gebruik daarom een milde scrub met niet al te veel grove korreltjes. Beperk het scrubben van je huid tot 1 à 2 keer per week. Wil je het nog beter aanpakken? Gebruik dan een exfoliant dat door middel van een zuur in plaats van korreltjes de dode huidcellen van je huid verwijdert. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel over exfolianten.

 1. Vermijd te veel hitte

  Lekker lang douchen of badderen is heerlijk. Vooral met dit koude en gure weer. Maar let er op dat je de thermostaat niet te hoog zet. Een te warme douche of bad is namelijk enorm slecht voor je huid. Je huid heeft van nature een vetlaagje dat beschermt en vocht vasthoudt. Dit vetlaagje lost tijdens het hete douchen of badderen langzaam op. Het resultaat? Een droge, trekkende en geïrriteerde huid. Zet de thermostaat dus niet te hoog en en smeer je na het douchen of badderen in met een lekkere bodylotion of een vette butter.

 1. Reinig en hydrateer

  Een simpele tip maar o zo belangrijk: reinig en hydrateer je huid goed. Is het laat geworden en heb je geen zin om je make-up er af te halen? Wel doen! Ook als je een dag geen make-up hebt gedragen is het goed om toch even je gezicht te reinigen. Op zoek naar een goede reiniger? Micellair water van bijvoorbeeld Garnier of Nivea is een aanrader. Een fijne bijkomstigheid is dat micellaire reinigers vaak parfum- en alcoholvrij zijn. Sluit na het reinigen altijd af met een gezichtscrème om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Te weinig hydratatie is funest voor je huid (hallo rimpels, lijntjes en pukkels!).

Plaats een reactie