Gemakkelijke en snelle bananenbrood

Bananenbrood heb je in verschillende soorten en maten: van simpel tot ingewikkeld en van super healthy naar super-lekker-maar-iets-minder-gezond. Vandaag een makkelijk en snel recept voor een bananenbrood waarbij je alle ingrediënten wel in huis hebt. Dus shop in je eigen voorraadkast en bak ze!

Wat heb je nodig?

  • Twee rijpe bananen
  • 150 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram olijfolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 à 2 theelepels kaneel (mag meer voor de liefhebbers)
  • een snufje zout
  • twee handjes walnoten (nogmaals: mag meer als jij dat graag wil)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de bloem, suiker, eieren, olijfolie, bakpoeder, kaneel en het zout met een mixer.
  • Haal de schil van de bananen en snijd beide bananen in kleine stukjes.
  • Voeg de stukjes banaan aan het mengsel toe en mix het goed door totdat het een gladde mix wordt.
  • Zet de mixer aan de kant en voeg vervolgens een hand walnoten aan het mengsel toe.
  • Vet een cakevorm in.
  • Schenk het mengsel in de cakevorm en decoreer de bovenkant met de overige walnoten.
  • Zet het in de oven voor zo’n 25 minuten. Check ondertussen de gaarheid met bijvoorbeeld een satéprikker.

Simpel toch? Eet smakelijk!

De credits gaan voor dit recept naar 24Kitchen.

foto-2

Plaats een reactie