Bananenbrood heb je in verschillende soorten en maten: van simpel tot ingewikkeld en van super healthy naar super-lekker-maar-iets-minder-gezond. Vandaag een makkelijk en snel recept voor een bananenbrood waarbij je alle ingrediënten wel in huis hebt. Dus shop in je eigen voorraadkast en bak ze!
Wat heb je nodig?
- Twee rijpe bananen
- 150 gram bloem
- 50 gram suiker
- 2 eieren
- 100 gram olijfolie
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 à 2 theelepels kaneel (mag meer voor de liefhebbers)
- een snufje zout
- twee handjes walnoten (nogmaals: mag meer als jij dat graag wil)
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, suiker, eieren, olijfolie, bakpoeder, kaneel en het zout met een mixer.
- Haal de schil van de bananen en snijd beide bananen in kleine stukjes.
- Voeg de stukjes banaan aan het mengsel toe en mix het goed door totdat het een gladde mix wordt.
- Zet de mixer aan de kant en voeg vervolgens een hand walnoten aan het mengsel toe.
- Vet een cakevorm in.
- Schenk het mengsel in de cakevorm en decoreer de bovenkant met de overige walnoten.
- Zet het in de oven voor zo’n 25 minuten. Check ondertussen de gaarheid met bijvoorbeeld een satéprikker.
Simpel toch? Eet smakelijk!
De credits gaan voor dit recept naar 24Kitchen.