9 Healthy Habits voor iedere dag

Een healthy lifestyle is soms best moeilijk te onderhouden of mee te beginnen. We zijn al snel te druk of te gestrest om voor onszelf te zorgen. Daarom vandaag 25 Healthy Habits voor iedere dag en voor every girl! Lees je mee?

9 Healthy Habits:

1. Leg je telefoon weg

Uit of aan tafel met andere mensen? Leg die telefoon dan weg! Soms zien we mensen zitten in een restaurant en is iedereen te druk online en wordt er geen aandacht geschonken aan het fijne gezelschap of het heerlijke eten. Zonde! Daarom is het goed om af en toe de telefoon eens weg te leggen en te genieten van het mooie om ons heen.

 

2. Ga een uur eerder naar bed (zonder elektronica)

Ga eens een uur eerder naar bed om heerlijk tot rust te komen na een drukke dag. Leg de elektronica weg en pak er eens een boek bij of schrijf een short story. Wat je ook doet, gebruik je uurtje voor wat ‘me-time’ en zorg eens voor jezelf.

 

3. Verminder je suiker inname (kies healthy food!)

Negeer eens alle voorverpakte snacks en maak je eigen snacks! De meeste items in de supermarkt zijn namelijk niet zo goed als we denken. Bekijk eens de labels en leer meer over wat je in je lichaam stopt. Een healthy life, begint bij healthy food! Daarom maken wij graag onze eigen snacks en onze eigen maaltijden.

 

4. Verzorg je huid iedere dag

Pas op met de zon en zorg ervoor dat je iedere dag voor je huid zorgt., Kies voor een goede dagcrème met SPF en skip vooral niet de verzorgingsmaterialen en nachtcrèmes. En last, but not least: drink genoeg water de hele dag door voor allerlei healthy benefits (één van onze favoriete healthy habits)!

 

5. Sport voor minstens 20 minuten

Sport meerdere keren per week voor minstens 20 minuten. Gebruik bijvoorbeeld YouTube voor gratis exercise video’s of ga eens naar de sportschool. Door meer te sporten krijg je vaak meer energie, wordt je sterker en voel je je vaak beter in je vel. Aanrader!

 

6. Luister naar je lichaam

Weinig energie, moe? Grote kans dat je iets meer of iets minder van iets nodig hebt! Luister daarom altijd naar je lichaam en houd in de gaten wat je iedere dag naar binnen krijgt. Misschien kun je wel iets meer ijzer gebruiken of wat meer vitamines of misschien is een extra uurtje slaap essentieel…

 

7. Loop ieder uur

Grote kans dat je ieder uur even een rondje loopt als je een Fitbit in bezit hebt! Deze sporthorloges geven namelijk ieder uur een seintje dat je nog geen 250 stappen hebt gelopen de afgelopen 60 minuten. En dit doen ze niet voor niets! Op werk of thuis zitten we namelijk vrij lang stil ieder uur en vergeten we nog wel eens te bewegen. Zet daarom een timer of maak gebruik van een Fitbit en doe ieder uur even een rondje naar buiten of naar de keuken en zorg ervoor dat je iedere dag genoeg beweegt.

 

8. Pas op met verslaving

Van suiker tot Netflix; er zijn allerlei dingen waar we aan verslaafd kunnen raken. Daarom is het goed om af en toe even bij jezelf te checken hoe het gaat. Krijg je wel genoeg frisse lucht binnen, sport je wel genoeg en gun je je ogen af en toe wel die welverdiende rust? Wees eerlijk, geniet met mate en trek als het uit de hand loopt meteen aan de bel. Schakel bijvoorbeeld hulp van een vriend of vriendin in om je verslavingen in de hand te houden en geniet eens van iets anders. Ruil die slechte snacks om voor een betere keuze en wissel je Netflix momenten eens af met een boek.

 

9. Eet twee stukken fruit

Eet iedere dag twee stukken fruit! Vooral in de winterperiode krijgen we minder vitamines binnen, terwijl we ze dan extra goed kunnen gebruiken! Eet daarom ’s middags eens een stuk fruit als snack of begin je morgen meteen al met een kom havermout met amandelmelk en allerlei vers fruit. Zo kom je gemakkelijk aan die twee dagelijkse stukken vitaminen.

Plaats een reactie