Van 0 naar 5 km: kekke schoenen, wijze lessen en meer #1

‘Zal ik het doen?’ en ‘is het wel verstandig?’. Deze twijfelende vragen spookten in mijn hoofd rond. Maar voor ik het wist klikte ik op de bevestiging en maakte ik het inschrijfgeld over. Zomaar.

140H-2

Al een lange tijd dacht ik na over mijn conditie. Of beter gezegd: over mijn conditie die ver te zoeken was. Ik wilde daar wat aan doen. Maar wat? Ik had geen idee. Ik had al zo vaak in een opvlieging geroepen dat ik meer wilde sporten. Meestal hield ik dat twee weken vol en stopte ik er vervolgens mee. Maar deze keer was anders. Ik zag op een bewuste dinsdag dat er in juni een hardloopwedstrijd van 4,4 km in mijn woonplaats is. Ik zag, ik dacht en ik schreef mij plotseling in.

Hardlopen dus. Daar ga ik mij de komende tijd aan wagen. Mét een stok achter de deur: de wedstrijd van zo’n 4 km. Misschien had ik die ‘stok’ wel nodig, want nu móét ik wel. En nu, een aantal trainingen later, kan ik zeggen dat ik het zeker niet verkeerd vind; het is zwaar maar ook best ‘lekker’. Wat ik in die korte tijd al geleerd heb?

★ Doe altijd, maar dan ook altijd, een warming-up ★ eet een paar minuten van te voren niet allerlei koekjes en chips ★ zijsteek is @#^&*% ★ Run2Day geeft een interessante én handige hardloopanalyse het lopen is zoveel leuker met kekke schoenen aan ★ hardlopen is een dure hobby ★ H&M heeft een te gekke sportafdeling ★ Lopen met Evy is best handig★ Ik haat rennen in de regen ★ Als ik aan het hardlopen ben, laten mensen mij altijd voor op de weg, hartstikke sociaal.

Voordat ik überhaupt bezig was met trainen, ging ik los in de H&M. Sportjas? Check. Hardlooplegging? Check. Sportbeha? Check. Topjes? Check. Omdat ik van menig mensen heb gehoord dat je moet investeren in goede schoenen, spendeerde ik heel wat euro’s aan koraalkleurige Nikes Zoom Structure, een paar dat goed bij mijn voeten en manier van lopen zou moeten passen.

Dus daar ging dan. Gewapend in mijn sportkleding begon ik twee weken geleden aan mijn eerste les onder begeleiding van de Belgische Evy. Volgens haar moet ik binnen tien weken 5 km kunnen lopen. Terwijl ik nu al hijg bij twee minuten (en bij mijzelf denk: wanneer houd het nou op?!), coacht zij er mij door heen met motiverende woorden als “Ik ben zeer fier op u!”Da’s fijn, Evy.

Nu nog zo’n 11 weken te gaan tot de wedstrijd. Benieuwd naar mijn beginnende hardloop-ervaringen? Houd dan Lifestyle Journal in de gaten!

 

Plaats een reactie