De banaan-ei pannenkoeken zijn al een lange tijd enorm populair in de healthy-food-wereld. Tegenwoordig zijn er al veel variaties hierop. Heerlijke banaan-ei pannenkoekjes met havermout en fruit bijvoorbeeld, ideaal als ontbijt of lunch. Vandaag het recept!
Wat heb je nodig voor (een grote eenpersoons portie)?
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 70 gram havermout
- 120 ml melk
- 1 eetlepel bakpoeder
- scheut honing
- snufje kaneel
- suiker
- aardbeien, frambozen of besjes (wat je zelf maar lekker vindt!)
Wat moet je doen?
- Doe de banaan, ei, havermout, melk, bakpoeder, honing en kaneel in de blender. Of maak gebruik van de mixer.
- Blend (of mix) ongeveer 1 à 2 minuten tot het een zacht en egaal mengsel wordt.
- Laat nu het mengsel een tijdje staan (zo’n 10 tot 15 minuten) zodat de havermout goed kan intrekken.
- Zet een pan op het vuur en doe er wat olie of boter in.
- Vervolgens bak je de pannenkoekjes. Maak ze niet te groot! Dan kom je in de knoei met de gaarheid.
- Garneer de pannenkoeken met wat honing, suiker en het fruit.
Dit recept is geïnspireerd op het recept van Cuisine de Clementine.