Banaan-ei pannenkoekjes met havermout en fruit

De banaan-ei pannenkoeken zijn al een lange tijd enorm populair in de healthy-food-wereld. Tegenwoordig zijn er al veel variaties hierop. Heerlijke banaan-ei pannenkoekjes met havermout en fruit bijvoorbeeld, ideaal als ontbijt of lunch. Vandaag het recept!

Wat heb je nodig voor (een grote eenpersoons portie)?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 70 gram havermout
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • scheut honing
  • snufje kaneel
  • suiker
  • aardbeien, frambozen of besjes (wat je zelf maar lekker vindt!)

Wat moet je doen?

  • Doe de banaan, ei, havermout, melk, bakpoeder, honing en kaneel in de blender. Of maak gebruik van de mixer.
  • Blend (of mix) ongeveer 1 à 2 minuten tot het een zacht en egaal mengsel wordt.
  • Laat nu het mengsel een tijdje staan (zo’n 10 tot 15 minuten) zodat de havermout goed kan intrekken.
  • Zet een pan op het vuur en doe er wat olie of boter in.
  • Vervolgens bak je de pannenkoekjes. Maak ze niet te groot! Dan kom je in de knoei met de gaarheid.
  • Garneer de pannenkoeken met wat honing, suiker en het fruit.

IMG_1952

Dit recept is geïnspireerd op het recept van Cuisine de Clementine. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.