Tips voor een hele lichte huid

Voor mij geen zongebruinde huid. Nope. Ik moet het hebben van mijn bleke huidje. Door de jaren heen heb ik geleerd wat de do’s and dont’s bij een hele lichte huid zijn. Vandaag deel ik ze!

Ga op zoek naar hele lichte foundation. Eén van mijn grootste frustraties: een goede én super lichte foundation vind je bij de drogisterij niet. Veel soorten zijn al snel te geel en te donker. Een verkeerde foundation die niet past bij jouw huidskleur is niet echt mooi. Ga dus op zoek naar een foundation die perfect bij jouw lichte huidje past. Welke foundation ik graag gebruik? De foundations van MAC. Dit merk heeft een aantal lichte kleuren in het assortiment.

Kleur, kleur en nog meer kleur. Kleurrijke kleding kan heel erg mooi staan bij een bleke huid. Dus kom maar op met al dat blauw, roze en koraal! Met wat kleur in je kleding zorg je ervoor dat je niet een te wit geheel bent, maar dat er contrast is. Ook de wat donkere kleuren kunnen heel mooi zijn bij een bleke huid. Denk bijvoorbeeld aan Anna Halthaway in haar prachtige donkerblauwe jurken op de rode loper. Maar pas wel op dat het niet té donker wordt.

Blush. Mensen met een lichte huid hebben meestal van nature niet veel kleur in hun gezicht. Gebruik daarom ALTIJD blush. Hierdoor zie je er wat levendiger uit. Lichtroze en perzik zijn mooie blush-kleuren voor een licht huidje.

Pas op met veel zwart. Gebruik niet te veel donkere make-up op je gezicht. Eyeliner bijvoorbeeld. Een dik, zwart lijntje onder of boven je ogen kan al snel hard staan. Kies daarom voor een bruine eyeliner in plaats van een zwarte. Ook de zwarte mascara kan je inwisselen voor een bruinkleurige.

Geen vale, grijze en huidskleurige kleding Als je een lichte huid hebt en je draagt een vaal, grijs of huidskleurig topje, dan zie je er al snel een beetje ‘doods’ uit. Die look wil je vast niet. Probeer daarom deze kleuren zo veel mogelijk te vermijden.

Zelfbruiner. Voorruit: als je jouw melkflessen dat toch een keertje wil inruilen voor sunkissed benen, gebruik dan een beetje zelfbruiner. Eerlijk is eerlijk: in de zomer grijp ik ook vaak naar een flesje zelfbruiner. Maar pas op! Sla er niet in door. Als je opeens van bleek naar heel bruin gaat, kan je verbaasde blikken verwachten. Het is gewoon niet natuurlijk.

Onthoud: wees blij met je bleke huid! Er is niets mis mee. Je hebt het simpelweg gekregen, dus je kan het maar beter accepteren. “It’s called porcelain and I’m rocking it!”

 

Plaats een reactie