Tips om langer te genieten van je bloemen en planten

Ik ben gek op bloemen en planten, maar helaas gaan ze zeven van de tien keer dood (de andere drie keer zijn het meestal cactussen). Gelukkig zijn er een paar tips om de levensduur van je bloemen en planten toch nog te verlengen, zelfs voor de meest onbekwame plant owners onder ons. Lees snel verder en geniet iets langer van je volgende bosje bloemen of je volgende plant!

Zoek een goed plekje 

Planten hebben zon nodig. Hoeveel zon verschilt natuurlijk per plant (meestal zetten we ze niet in de volle zon neer), maar een beetje licht is essentieel. Daarom kunnen we ook beter kiezen voor een plekje bij een raam. Hoe leuk je nieuwe plant ook staat op dat kastje in de woonkamer, zorg ervoor dat genoeg licht de plant bereikt.

Maak gebruik van je kalender

We maken vaak iedere dag gebruik van een kalender of planning. Het is dan ook helemaal niet zo’n gek idee om ook je water-momentjes in te plannen! Een orchidee bijvoorbeeld geven wij zo’n één keer in de tien dagen water. Toch vergeet ik vaak wanneer ik precies weer moet kijken of mijn plant nog -ahum-‘leeft’.  Daarom plan ik het nu netjes iedere maand in!

bloemen en planten

Kies voor de cactus

The cactus is your friend! Wanneer je deze plant een keertje vergeet is hij niet de volgende week al dood. Cactussen zijn gelukkig wel wat gewend, en daarom zijn ze ook de perfecte planten voor thuis of voor op kantoor. Koop een assortiment aan mini-cactussen bij de Ikea of kies voor één middelgrote cactus. Zo heb je toch nog een plant in huis, zonder dat je er al te veel op hoeft te letten, en kun je als het weer wat warmer word ook nog genieten van fleurige bloemetjes (ps. niet alle cactussen hebben bloemen).

Vraag om advies over je bloemen en planten

Grote kans dat er iemand in de buurt is om te helpen wanneer jij een nieuwe plant aanschaft. Wees dan ook niet bang om voor wat wijze woorden te vragen! Hoeveel water moet je nieuwe plant? Waar kun je hem het beste neerzetten? Heb je speciale voeding/potgrond nodig? Bereid je goed voor en geniet van een langere levensduur van je plant of bloem 😉

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Plaats een reactie