Yankee Candle geurkaarsen

Niets is fijner dan een lekkere geur in je huis. Ikzelf vind het dan ook heel fijn om zo nu en dan een geurkaars aan te steken. Mijn absolute favoriet? De geurkaarsen van Yankee Candle. Ik vertel je over dit leuke, Amerikaanse merk!

Yankee Candle
Het merk Yankee Candle is opgericht in 1969 door Michael Kittredge en komt van oorsprong uit Amerika. Het bedrijf begon toen voor het eerst een geurkaars te maken, een speciale geur voor de kerstdagen wel te verstaan. Door de jaren heen breidde ze hun ‘kaarsenimperium’ uit tot tientallen verschillende geuren en formaten kaarsen.

Soorten
Yankee Candle staat bekend om hun unieke geuren. Wil je een kaars die naar vers gebakken koekjes ruikt? Of eentje die de geur van netgewassen beddengoed heeft? Dan bij je bij het Amerikaanse geurkaarsenmerk bij het goede adres. Ze hebben kaarsen in de zogenoemde categorieën floral, food and spice, fresh en fruit.

Een Yankee Candle-geurkaars is in verschillende formaten te koop. Zo zijn er grote kaarsen die zo’n 150 branduren meegaan. Maar ze verkopen bijvoorbeeld ook kleine ‘wax tarts’ die je in een oliebrander kan laten smelten.

De prijs is afhankelijk van de winkel waar je het koopt. Gemiddeld genomen is de duurste, en de grootste, kaars ongeveer €26,-. Voor een zogenoemde wax tart tel je zo’n €1,80 per stuk neer.

Waar te koop?
Yankee Candle is vooral erg bekend in Amerika en is in Nederland niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. Maar niet getreurd, want het is zeker niet onmogelijk! Yankee Candle heeft een winkel in het Magna Plaza in Amsterdam. Verder is het merk vooral te koop in plaatselijke interieur- en kaarswinkels. Zo is er in Zwolle een US Candles winkel (Roggenstraat) waar ze Yankee Candle verkopen. Ook bijvoorbeeld in Groningen hebben ze bij Lilly & Rose (Folkingestraat) deze kaarsen.

Kaarsen van Yankee Candle zijn ook online bij Nederlandse webshops te koop. Bijvoorbeeld bij Sensational Home en Yankee Candle Shop.

Plaats een reactie