6 tips om relaxed je tentamenweek door te komen

Soms zit er niets anders op dan heel de dag met een boek of laptop voor je neus door te brengen. Te laat begonnen, maar wel een berg dossiers, samenvattingen en andere zaken die toch echt af moeten… Geen idee hoe je toch nog relaxed je tentamenweek kunt doorkomen? Lees snel verder en volg de volgende 6 tips!


DSCN5986

1. Stel je eigen leersoundtrack samen: problemen met concentreren tijdens het leren? Stel dan je persoonlijke leersoundtrack samen! Als je lastig leert met drukke muziek op de achtergrond kies dan voor een mix van rustige klassieke muziek. Luister dit bijvoorbeeld ook vlak voor je tentamen voor een relaxte mood.

2. Zorg voor plenty healthy snacks: tijdens het leren grijp je al vaak naar de eerste beste snack in zicht, en dit is meestal niet de meest gezonde! Maak een bord klaar met stukjes komkommer of wortel, dadels, stukjes peer of appel en een handje nootjes, zoals amandelnootjes. En vergeet niet om een grote fles water naast je te zetten, zodat je genoeg drinkt!

3. Geniet van een heerlijk gezichtsmaskertje: het leren voor een tentamen is de perfecte tijd voor een gezichtsmaskertje! Reinig je gezicht, breng een heerlijk honingmaskertje of ander ontspannend masker aan en geniet van zowel de geur als de reinigende werking.

4. Kies voor een zen wallpaper: tijdens je tentamenweek bestaat je uitzicht vaak uit de wallpaper van je mobiel, tablet of laptop. Dit kan onbewust tegen je werken, tenzij je kiest voor een zen wallpaper! Ga voor een mooie natuur achtergrond, een Japanse achtergrond of zen yoga wallpaper.

5. Ga voor een 5-minute break: de 5-minute break is misschien belangrijker dan je denkt! Ga ieder uur even 5 minuutjes iets anders doen: knuffel je huisdier, ren een rondje door het huis of maak een lekkere snack klaar. Ga er even tussenuit en kom terug met nieuwe energie!

6. Multitask: geen zin om te leren en liever iets anders doen? Multitask! Kijk een klassieke film en maak tegelijkertijd een samenvatting, maak gebruik van een hometrainer terwijl je leert of luister naar je favoriete nummers, terwijl je een verslag aftypt. Spendeer je tijd goed, en maak er een leuke taak van!

Plaats een reactie