What’s on my iPhone?

Ik vind het interessant om te weten wat anderen op hun telefoon hebben. En dan bedoel ik niet hun berichten, foto’s of sms’jes. Nee, ik heb het over de apps! Er gaan video’s en blogs rond waarin men hun iPhone laat zien. Vandaag mijn beurt. Wellicht haal je er nog tips uit!

iphone-6-earphones

Social
Om mee te beginnen: alle ‘social’ apps om in contact te blijven met de buitenwereld. Ik heb het over Whatsapp, Twitter, Facebook en Facebook Messenger.

Entertainment
Voor als ik even snel een filmpje wil zien: YouTube natuurlijk! Al gebruik ik deze app buitenshuis niet te vaak. Het slurpt namelijk zoveel batterij en MB’s. Verder zit ik voor het vermaak heel regelmatig op Pinterest. Ik heb een “kleine” verslaving te pakken… oeps.

Foto’s
Foto’s maken doe ik maar al te graag. Het scheelt dat een iPhone al redelijk goede foto’s maakt, maar om mijn telefoon een handje te helpen gebruik ik ook Aviary: een hele fijne fotobewerking-app met veel (gratis) opties en mogelijkheden. Ook gebruik ik voor mijn foto’s Instagram. Lifestyle Journal zit trouwens ook Instagram!

Handig
De app die ik héél vaak gebruik: Wunderlist. Hiermee kan je hele handige to do-lijstjes maken. Ideaal voor de planning freak. Ook een aanrader: Pocket. Met deze app kan je artikelen of blogs van het internet offline lezen. Handig als je even geen bereik hebt of als je internetbundel bijna op is.

Dit gebeurt mij vaak: dan zit in de auto of kijk ik naar een film en dan hoor ik een leuk liedje voorbij komen, maar ik heb geen idee wat de naam ervan is. Shazam is all you need.

picjumbo.com_HNCK0082

Vervolgens een app die ik serieus iedere vrouw kan aanraden. Vroeger zette je een rood stipje of iets dergelijks in de agenda maar nu kan je gewoon alles digitaal bijhouden. Ik gebruik zelf Clue. Gewoon, handig voor het maandelijks overzicht.

Tot slot een app die volgens mij haast iedereen wel op zijn of haar telefoon heeft: Buienradar.

Spelletjes
Altijd leuk om te doen als ik in de trein zit of als ik mij verveel: spelletjes! De absolute favorieten van dit moment zijn Crossy Road en Trivia. Deze twee houden mij een beetje van het werk af… Ook een goede aanrader in deze categorie: Geocaching. Voor als je in de buitenlucht een actief spel wil doen.

Reizen
De must van elke treinreiziger: de NS app. Er is vaak (een beetje té vaak) vertraging of een storing op mijn traject. Met deze app is het handig om het bij te houden. Verder gebruik ik 9292.

Overig
Voor als ik snel nieuwsberichten wil lezen, pak ik altijd NOS erbij. Zo is deze journaliste in spé goed op de hoogte! Vooral handig als er iets belangrijks gebeurd is en NOS een pop-up berichtje verstuurd.

Voor als ik een snelle en korte workout wil doen, pak ik de app Seven erbij. In precies zeven minuten word je flink afgemat.

Alle apps die hier zijn genoemd zijn overigens gratis te downloaden.

 

Plaats een reactie