Meer Lezen? 9 Tips om vaker een boek erbij te pakken

Lezen doe ik graag, maar het is soms lastig om daadwerkelijk de tijd te nemen voor deze activiteit. Andere dingen lijken vaak leuker of gemakkelijker om onze vrije tijd aan te besteden, terwijl onze must-read lijst alleen maar langer wordt. Ook moeite om met meer lezen? Lees dan maar verder 😉 Vandaag delen we bij LSJ 9 Tips om vaker een boek erbij te pakken. Good luck!

Meer lezen? 9 Tips:

 

1. Creëer je eigen leeshoek

Mijn leesbank maakt een echt verschil in huis! Ik heb een fijne leeshoek gecreëerd inclusief kussens, een leeslamp en een aantal klassiekers om te lezen. Kies voor een plekje in de zon, bij het raam of in een gezellige rustige hoek en creëer hier je eigen leeshoek, leesbank of leesstoel. Aanrader!

 

2. Verlaat het huis altijd met een boek in je tas

Handig voor tijdens de lunch, voor tijdens het wachten of voor tijdens een vrij uurtje. Zorg ervoor dat je een (klein) boek altijd in je tas hebt zitten en je zult al snel zien: je besteed je tijd beter en je leest een stuk meer!

 

3. Ga naar buiten

No distractions en frisse lucht: ga naar buiten met een boek! Zodra er weer een beetje een zonnetje is gaan we er met ze allen graag op uit, maar neem deze keer eens een boek mee. Maak er een leuke middag van: picknick mandje mee of breng een dagje door in het park

 

4. Bedenk een beloningssysteem

Verwen jezelf met iets lekkers als je daadwerkelijk een boek erbij pakt! Krul op onder een dekentje met een heerlijke verse kop munt thee of bijvoorbeeld een lekker chocolaatje. Zorg ervoor dat je er naar uitkijkt om een uurtje te lezen en het niet gaat zien als een verplichting.

 

5. Maak er een spa-momentje van

In bad kun je geen kant op! Neem je boek mee, steek wat kaarsjes aan en laat een warm bad vollopen met extra veel schuim. Geen afleiding en een heerlijk relaxed momentje in je drukke week. Maak er bijvoorbeeld een wekelijkse activiteit van.

 

6. Reis met het openbaar vervoer

Vaker onderweg met het openbaar vervoer, zoals de bus of trein? Grote kans dat je ook meer leest! Zet wat rustige muziek aan of zoek een plekje in de stilte coupé en sluit je af van de rest met een fijne klassieker.

 

7. Join a Book Club

Geen Must-Read list en ook geen zin om bestsellers af te gaan? Dan kun je altijd nog lid worden van een Book Club! Lees gezellig mee met een kleine groep uit de buurt of een grote gemeenschap online en deel zo je mening of ervaring met allerlei andere mensen. Ook zeer goed voor de sociale contacten 😉

 

8. Ga naar je plaatselijke bibliotheek

En dan is er altijd nog de bibliotheek… Als je nog geen lid bent: neem eens een kijkje. Al wel lid? Verplicht jezelf om dan iedere maan eens langs te gaan en één tot drie boeken mee te nemen (en deze ook daadwerkelijk te lezen). Of ga eens gezellig in de bibliotheek zitten en lees daar een boek.

 

9. Investeer in een E-Reader of een E-Book abonnement

Liever online iets lezen? Dat kan natuurlijk ook! Investeer in een E-Reader of probeer eens een E-Book abonnement. Zo kun je iedere maand een stuk of vijf bestsellers downloaden en meteen lezen op je tablet of telefoon. Lekker gemakkelijk & snel en altijd bij de hand.

Meer lezen hoef niet zo moeilijk te zijn 😉 Probeer eens deze tips en pak wat vaker een boek erbij. Good luck!

Plaats een reactie