Monday Challenge: Schrijf in een Dream Journal

Sommige perioden dromen we heel veel en andere dagen hebben we het idee dat er ’s nachts niet veel gebeurd. Toch is er een simpele manier waardoor we veel meer dromen, of in ieder geval waardoor we veel beter onze dromen onthouden! Daarom vandaag een nieuwe Monday Challenge om je mind een eindje op weg te brengen: Schrijf de komende dagen in een Dream Journal! Lees snel verder en doe met ons mee. Good Luck!

Dream Journal:

 

Dromen beter onthouden

Een Dream Journal bijhouden kan je helpen met het trainen van je mind. Je zult al snel merken dat je langzaamaan per nacht steeds meer dromen onthoudt. Bovendien krijg je hierdoor ook de kans om eens na te denken over wat je hebt gedroomd en waarom je dit hebt gedroomd. Dromen zijn namelijk vaak een manier waarop we onze gedachtes een plekje geven en soms vinden we zelfs in dromen een oplossing voor een terugkerend probleem. Bovendien is het ook erg leuk & interessant om oude dromen terug te lezen of dromen die op elkaar lijken te vergelijken.

 

How-to

Een deam journal kun je zelf gemakkelijk creëren. Koop een mooi noteboek bij HEMA of bij bol.com en schrijf iedere morgen (of nog beter na een remslaap wanneer je net uit je droom komt) je dromen op. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, want na een tijdje herinneren we onze meeste dromen al niet meer. Het kan ook handig zijn om bijvoorbeeld gebruik te maken van memoblaadjes, zodat je een paar woorden kunt noteren. Dit is vooral ideaal als je meerdere lange dromen tegelijk herinnerd en ze graag allemaal zo gedetailleerd mogelijk wilt opschrijven. Hieronder nog een paar tips:

  • Schrijf je dromen zo snel mogelijk op
  • Noteer de datum bij iedere droom
  • Noteer zoveel mogelijk: ‘waar ben je?’, ‘wie zie je?’, ‘wie ben je?’, ‘wat doe je?’, ‘wat ruik je?’, ‘wat voel je?’
  • Schrijf iedere dag in je Dream Journal om je mind te trainen in het herinneren van je dromen
  • Lees eens wat meer over dromen. Bijvoorbeeld over lucide dromen

 

Titels, Thema’s en Illustraties

Wanneer we dit een tijdje doen, het opschrijven van onze dromen, gaat het steeds gemakkelijker. Na een paar dagen kun je het een stapje verder proberen. Geef je dromen bijvoorbeeld een titel of een thema en voeg bijvoorbeeld ook illustraties toe van de gebieden, gebouwen of personen die je in je dromen ziet. Ook dit kan helpen met het beter onthouden en begrijpen van je ingewikkelde dromen.

 

De perfecte Dream Journal

Creëer je eigen droom dagboekje met bijvoorbeeld een mooie notebook van HEMA of van Paperblanks of shop een kant-en-klare droom dagboek, zoals deze.

 

 

 

 

 

Happy Dreaming!

Plaats een reactie