Our Shared Shelf: Emma Watson’s Book Club

Een week geleden vierden we International Women’s Day 2017. Instagram stond vol met inspirerende berichten en verschillende celebrities lieten van zich horen (vooral degene die zich inzetten voor een goed doel). Zo zag ik verschillende filmpjes van Emma Watson(eind maart te zien in Beauty and the Beast) die feministische boeken verspreidde voor haar Book Club. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Daarom vandaag alles over ‘Our Shared Shelf’. Kijk je mee?

Today I’m a red-striking ninja book-fairy out to spread some wise women’s words. Happy International Women’s Day! @bookfairiesworldwide #IWDOurSharedShelf #IWD #ADayWithoutAWoman

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on Mar 8, 2017 at 1:26pm PST

Emma’s Feministische Book Club: Our Shared Shelf

‘Our Shared Shelf’ is de naam van de boekenclub van de UN Women Goodwill ambassador en actrice, Emma Watson. Op goodreads is de club te vinden en hier worden ook de ‘meetings’ gehouden (in minder dan een maand heeft de groep al meer dan 100.000 leden!). Ieder maand kun je aan de discussie meedoen. Emma is zeer fanatiek als het om haar Book Club gaat en deelt ook vaak boeken met andere mensen. Op haar Instagram is bijvoorbeeld te zien hoe ze boeken op publieke plekken achterlaat als cadeau voor iemand anders.

I’ve been hiding copies of Mom & Me & Mom for @booksontheunderground on the tube today! See if you can find one tomorrow! 📚👀 @oursharedshelf

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on Nov 1, 2016 at 2:29pm PDT

 

Zo werkt de boekenclub

Iedere maand wordt er een boek gekozen en gelezen. Tijdens de laatste week van de maand wordt het boek besproken op de site. Emma zelf deelt een aantal quotes of vragen om de discussie op gang te krijgen. Zo krijgt iedereen dus de kans om het boek te lezen en mee te discussiëren in de groep.

Zo wordt je lid

Zelf lid worden van deze feministische Book Club? Ga dan naar goodreads.com en maak een account aan. Zoek vervolgens tussen de groepen naar ‘Our Shared Shelf’ en join the group! Het boek dat momenteel wordt gelezen in de groep: Women Who Run With the Wolves.

@oursharedshelf’s March & April book is #WomenWhoRunWiththeWolves by Clarissa Pinkola Estes 📚

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on Feb 28, 2017 at 12:20am PST

 

Meer weten over Our Shared Shelf? Neem dan eens een kijkje op de site van goodreads of bekijk hier het Instagram account van de Book Club. Happy Reading!

 

Plaats een reactie