January Favorite: Walking in a Winter Wonderland

“We’ll frolic and play, the Eskimo way, walking in a winter wonderland’. Sinatra’s liedje zegt het al: als het sneeuwt moeten we het ervan nemen! Release your inner child en maak een sneeuwpop of geniet van de witte natuur om je heen. Wat je ook doet, geniet van de sneeuw voordat Nederland weer groen en warm is. Enjoy the beautiful sight, be happy tonight…

Walking in a Winter Wonderland – Zo geniet je het meest van je sneeuw wandeling:

 

Walk together

Alleen wandelen heeft zo zijn voordelen, maar wanneer je koud en moe bent is een companion de perfecte motivatie. Maak er een leuk ochtendje of middagje van en breng een vriend/vriendin of familielid met je mee. Zo kun je samen genieten van het uitzicht en de sneeuw en lijkt de weg terug ook niet zo heel lang meer.

 

Wees voorbereid

Yep, een goede voorbereiding is natuurlijk belangrijk. Een warme jas is essentieel en een paar snow boots zijn ook een must. Verder is een tasje met wat drinken en eten nooit verkeerd wanneer je kiest voor een afgelegen route. En vergeet niet een paar handschoenen aan te trekken. Koude handen voor twee uur lang? Liever niet!

 

Kies de toeristische route

Als het heeft gesneeuwd ziet alles er natuurlijk uit als een WInter Wonderland, maar de mooiste plekjes vinden we vaak toch echt in het bos. Kies daarom voor de toeristische route en geniet van al het moois dat je hometown te bieden heeft. Bovendien is zelfs een flinke koude winter wandeling goed uit te houden met een mooie omgeving.

Breng je camera

Wanneer je kiest voor een iets langere & interessantere route, is het vaak waard om je camera mee te brengen. Leg je dorp/stad in wintertijd vast en oefen je camera-skills in de frisse natuur. Wie weet wat je op je pad tegenkomt 😉

 

Zorg voor een eindbestemming

Ga gezellig ergens warme chocolademelk drinken, zoek het mooiste plekje in de natuur op of ga op bezoek bij een familielid. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken! Op deze manier is het ook niet zo erg als je koud en hongerig aankomt aan het einde van je route, maar heb je juist je doel behaald (en iets lekkers verdient ;).

 

Be happy, Enjoy Winter!

Plaats een reactie