Monday Challenge: een doel behalen

Goede voornemens zijn alweer een paar weken geleden, maar hoe gaat het met de vooruitgang? Een doel behalen, kan best even duren. Soms kan het helpen om klein te beginnen, bijvoorbeeld met een klein doel. Daarom vandaag een nieuwe Monday Challenge: Behaal een doel deze week! Lees snel verder en doe mee. Good luck!

Misschien wil je meer hardlopen, maar gebruik je het weer als excuus. Misschien wil je vroeger opstaan, maar ga je iedere avond te laat naar bed. Of misschien wil je vaker je eigen snacks maken, maar stel je dit doel steeds meer uit. Wat het ook is, just do it! Om je toch nog even te helpen deze week: drie tips.

Je doel behalen:

1. Pak het groot aan, maar begin klein

Grote doelen zijn natuurlijk geweldig (het is goed om jezelf te pushen!), maar soms is het handig om klein te beginnen. Werk bijvoorbeeld naar je doel toe en verdeel het in drie kleinere doelen. Of begin met één eenvoudige doelstelling om jezelf te motiveren en langzaamaan met het echte werk te beginnen. Begin dus klein, maar houd het grote doel voor ogen 😉

2. Just do it

Beginnen is het halve werk… Jij kent jezelf het beste en het kan zijn dat je altijd wel een excuus klaar hebt. Maandag is een betere dag om te beginnen, volgende week komt beter uit, vandaag voel ik mij niet zo fit, enzovoort. Wat je excuus ook is, stiekem weet je beter. So just do it! Geloof mij, je bent jezelf snel genoeg dankbaar als je eenmaal on the right track bent. Begin dus vandaag, hoe laat het ook is 😉

3. Motiveer jezelf en houd vol

De eerste maand is meestal het moeilijkst. Hierna wordt (wat je ook doet) al snel een gewoonte en werk je met succes naar je doel toe. Het is daarom belangrijk om jezelf te blijven motiveren. Maar motivatie is soms ver te zoeken. Een klein doel behalen is natuurlijk een goed begin, maar om het vol te houden heb je iets meer nodig. Zoek daarom iets wat je dagelijks motiveert! Misschien is het een motiverende wallpaper/celebrity of film, misschien werkt een belonings-systeem het beste bij jou of misschien heb je hulp nodig van buitenaf. Wat het ook is, motiveer jezelf en houd vervolgens ook echt vol. Good luck!

Plaats een reactie