Monday Challenge: Meer Boeken Lezen

Je hebt het misschien al gezien, maar de laatste paar dagen hebben we veel ‘boeken’ gerelateerde berichten gedeeld op LSJ. Meer boeken lezen kan nogal een challenge zijn en dat merk ik zelf vooral de laatste tijd. Duizend dingen lijken belangrijker of meer interessant, terwijl lezen zo belangrijk en leuk is dat we het eigenlijk niet als second choice willen zien. Daarom vandaag deze nieuwe challenge: Meer Boeken Lezen! Kijk/lees je mee?

Meer Boeken Lezen:

Een kleine begin challenge

Om je een beetje op weg te helpen beginnen we met een kleine challenge: lees één boek deze maand. Het lijkt misschien veel, een hele maand om een boek te lezen, maar je merkt al snel dat allerlei andere dingen je leestijd verstoren (vooral als je snel bent afgeleid). Plan je leesuurtjes dus in of wissel een vast activiteit in voor deze nieuwe challenge. Vervolgens kun je het jezelf iets lastiger maken en ‘upgraden’ naar twee of drie boeken per maand en misschien zelfs vijf! Probeer uit wat het beste bij jou past en werk binnen no-time die Must Read lijstjes af.

 

Probeer een Must Read List

Om deze Monday Challenge ook echt te behalen, kan het helpen om een doel voor jezelf te stellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ‘ik wil aan het eind van deze maand twee boeken uit hebben’, maar je kunt ook een Must Read lijstje afwerken. Zo zijn er online een aantal lijsten te vinden van alle klassiekers die je eigenlijk gelezen moet hebben voor bijvoorbeeld je dertigste verjaardag, maar je kunt natuurlijk ook je eigen lijstje creëren! Een samenstelling van verschillende bestsellers die je altijd al wilde lezen, maar nooit de tijd of zin voor had of een lijstje met alle ongelezen boeken uit je kast. Challenge jezelf en wie weet, binnenkort lees je misschien wel iedere week een nieuwe klassieker of bestseller van je lijstje. Een perfecte challenge voor 2017!

Lees ook eens dit bericht met 9 Tips om meer boeken te gaan lezen of ons bericht van gisteren om op een creatieve wijze je boekenlijst bij te houden

Plaats een reactie