De musthaves voor een bootcamper

Sinds een paar maanden ploeter ik een aantal keer per week in het zand, modder en regenplassen om te sporten. Ook wel genoemd: bootcamp, een van de leukste sporten die er wat mij betreft is. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je gaat bootcampen? Niet veel, maar toch heb je een paar musthaves nodig.

Bereid je goed voor met deze vijf Bootcamp Musthaves!

 

 Goede kleding en schoenen

Het begint allemaal met een goede uitrusting: de kleding en schoenen! Investeer echt in een aantal setjes (meerder inderdaad, want je gaat vies worden) sportkleding. Let daar bij op dat het goed zit en het genoeg ventileert. Schaf bovendien een goed paar sportschoenen aan die passen bij jouw loopje.

 

Waterfles

Zonde om elke keer een plastic flesje mee te nemen en vervolgens weg te gooien. Schaf een bidon aan die lekker licht is om onderweg mee te nemen.

 

Deet

Bij bootcamp train je in de buitenlucht. In de zomer betekent dat veel… muggen! Die houden wel van een zweetluchtje. Schaf dus zeker een flesje deet aan om bulten te voorkomen.

 

Handschoentjes

Handig in de winter tegen de kou, maar ook zeker in de zomer! Waarom? Je gaat waarschijnlijk op stenen weggetjes trainen of je trekt jezelf op aan een paar takken aan de boom. Voorkom dat je handen gaan schuren, en dat ze vervolgens open liggen, met een paar speciale handschoentjes.

 

Cooling- en hotpacks

Bootcamp is hartstikke leuk, maar het kan ook wat lichamelijke ongemakken met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan blessures. Haal dus sowieso een paar koude en warme compressen in huis om je mogelijke blessure te koelen of om je spieren te verwarmen.

 

Waar kun jij niet zonder tijdens een Bootcamp les?

Plaats een reactie