Gift Guide: voor wie koop je wat?

Je wilt voor iemand iets kopen vanwege een verjaardag, bijzondere gelegenheid of gewoon zomaar. Maar je hebt eigenlijk geen idee wat je moet geven en een cadeaubon vind je toch wat onpersoonlijk. Met deze Gift Guide helpen we je in deze situatie een handje!

5545810212_a084b56b2b_o

Bij deze Gift Guide hebben we verschillende ‘typjes’ bedacht en daarbij cadeautips gegeven. Want wat geef je iemand die helemaal gek is van eten? En wat doe je het meisje cadeau dat helemaal verslaafd is aan make-up? Je leest het hier!

Het make-up meisje
Het make-up meisje is een lastige om een cadeau aan te geven. Je kan uiteraard make-up of verzorgingsproducten geven, maar hier zit een belangrijke adder onder het gras. Houd er namelijk rekening mee dat het make-up meisje vaak al veel heeft. Kastjes en laatjes zijn helemaal vol met make-up, bodylotions en lekkere geurtjes. Daarnaast kan ze kritisch zijn wat betreft beautyproducten. Ze weet namelijk precies welke merken goed zijn en wat voor soort make-up bij haar staat. Het advies? Koop, tenzij het echt op haar lijstje staat, niet zomaar een make-upje. Grote kans dat ze het al heeft of simpelweg niet ‘mooi’ vindt. Wel kan je iets limited edition geven. Een speciale lipstick uit een make-up collectie die maar zelden uitkomt bijvoorbeeld. Of geef een cadeaubon van Douglas, Etos of ICI Paris XL zodat ze zelf iets uit kan zoeken. Ook leuk om te doen: gebruik allerlei (parfum)testers en geef dit cadeau met de boodschap dat ze hier één van mag uitzoeken en dan de full size verpakking krijgt.

De hobbykok
De hobbykok staat graag in de keuken en kan lekker kokerellen. Daarom kan iets voor de keuken nooit kwaad voor de hobbykok. Ga naar een speciale kookwinkel zoals Cook & Co en zoek iets uit waar de hart van de hobbykok sneller van gaat kloppen. Leuke kookboeken of handige en bijzondere kookgadgets bijvoorbeeld. De regel hierbij is: koop iets wat je echt in de keuken gebruikt, maar wat net een tikkeltje specialer is. Een luxe messenset bijvoorbeeld of mooie snijplanken van een designmerk.

De interior junkie
De interior junkie zit vaak de hele dag mooie interieurs op Pinterest te pinnen. Je maakt de interior junkie dan ook heel blij met nieuwe accessoires voor in huis. Let hierbij er wel op dat dit heel persoonlijk is en dat de kans bestaat dat de interior junkie een andere smaak heeft dan jij. Maar wie niet waagt, wie niet wint! Bekijk op internet wat helemaal hip is qua decoraties en speel hierop in. Koper en marmer helemaal in? Geef iets dan in die trans. Ook is de interior junkie vast heel blij met mooie interieurmagazines waar hij of zij zijn hart in kan ophalen.

De foodie
De foodie is gek op eten en weet ook precies wat lekker is. Je kan de foodie daarom ook heel blij maken met een cadeau dat met eten te maken heeft. Het ultieme cadeau? Een diner bon of een voucher voor een lekkere high tea. Het is ook leuk om een pakketje te maken waarin allerlei lekkere eetproducten zitten. bijvoorbeeld een reep chocola, lekkere thee en koekjes. Houd ook hier de regel aan dat het wel speciaal moet zijn: een populaire fair-trade reep chocola of een bijzondere fles wijn. Ook kan je verschillende recepten voor de foodie uitzoeken en de bijhorende recepten er alvast bijkopen zodat de foodie het alleen nog maar hoeft te maken (en op te eten!).

De sportfan
Moet je iemand een cadeau geven die helemaal gek is van sport? Geef diegene dan sportmagazines cadeau. Wat leesvoer in zijn categorie kan de sportfan namelijk vast en zeker waarderen. Sport accessoires zijn ook leuk om te geven. Een nieuwe yoga mat of speciale waterfles bijvoorbeeld. Heb je veel geld te besteden? Geef de sportfan dan een ticket voor een wedstrijd cadeau. Hij of zij zal je dankbaar zijn!

Het modepopje
Ze ziet er altijd goed uit en weet precies wat trendy is. Het modepopje is kritisch qua kleding en weet ook precies wat haar goed staat. Geef het modepopje daarom geen kleding, maar beperk je tot de accessoires zoals een mooie sjaal of een mooi sieraad. Ook maak je het modepopje heel blij met een fashion cheque of neem haar mee winkelen en vertel haar dat ze iets mag uitzoeken. Heb je ook nog een leuk dagje uit!

De ‘ik-vind-alles-leuk-doe-maar-wat’ persoon
Je kent ze vast wel: je vraagt iemand wat diegene voor zijn of haar verjaardag wilt en diegene antwoordt met ‘Maakt niet uit, doe maar wat’. Daarmee zit jij als ‘cadeau-gever’ in een lastige positie, want je hebt geen enkele richtingen en lijstjes waar je je aan kan vast houden. De beste optie is om deze persoon van alles wat te geven. Koop een mooie cadeautas of een leuk cadeaumandje en stop daar verschillende dingen in: een lekkere bodylotion, een leuk tijdschrift, geinige koffiekopjes en wat om te snacken. Kortom, wees divers met wat je in de cadeautas of –mand stopt.

De perfectionist
De perfectionist is maanden bezig met een verlanglijstje en weet daarom precies wat hij of zij voor ogen heeft. Speel daar dus op in en vraag precies wat hij of zij wilt hebben. Zo voorkom je ‘ongewenste’ cadeaus die de perfectionist toch niet wilt hebben, tenzij je echt zeker weet dat hij of zij het echt leuk vindt. Speel anders op safe en vraag naar een verlanglijst of geef anders toch een cadeaubon of geld. Vind je dat toch net iets te saai? Geef dan een bon om iets te doen. Een bioscoopbon bijvoorbeeld of een ticket naar een (pret)park of museum. Een doe-activiteit is vaak altijd goed!

 

Plaats een reactie