Hoe veilig handel jij? Doe de Veilig Handelen Test!

Soms een beetje twijfelachtig over je goede Marktplaats deal? Dan is je koopje waarschijnlijk te mooi om waar te zijn. Gelukkig zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om er ook echt achter te komen of je wordt opgelicht. En Marktplaats helpt ons hier een handje bij. Nieuwsgierig? Lees verder en doe de Veilig Handelen Test zelf!

Veilig Handelen via Marktplaats

Marktplaats is meestal een snelle en eenvoudige manier om goedkoop aan je nieuwe items te komen. Toch zijn er een aantal onbetrouwbare verkopers en willen we soms wat meer zekerheid bij een iets duurdere aankoop. Benieuwd hoe oplettend jij bent tijdens een verkoop overeenkomst? Lees snel verder en doe de test eens zelf!

 

Veilige Handel Tips. Let hier op tijdens je volgende aankoop:

  • Is de vraagprijs realistisch? Doe je eigen research. Wat is de nieuwprijs van het product en wanneer heeft de koper het product zelf aangeschaft?
  • Zijn de foto’s duidelijk? Laat de koper alles zien? Als de koper aangeeft dat een product een beschadiging heeft, let er dan op dat dit goed zichtbaar is op de foto. Let ook op het label, wanneer je een designer item koopt.
  • Hoe lang is de verkoper al actief? Je kunt het als een rode vlag zien als je verkoper slecht één dag actief is. Waarschijnlijk is deze verkoper onbetrouwbaar en is zijn product gestolen of bestaat het product niet en word je opgelicht.
  • Bereikbaarheid: Je kunt het beste al het handelen via Marktplaats doen en let er ook op of het item alleen is te verzenden. Dit hoeft geen slecht teken te zijn, maar let er wel op dat dit geen gemakkelijke manier is om iemand op te lichten.
  • Controleer verkoopgegevens: Controleer via social media of de persoon bestaat, doe je research via Google en controleer de verkoopgegevens op de site van de politie. Als er meldingen over de verkoper zijn gedaan, dan vind je die hier.

 

Klik hier en doe deze Veilig Handelen Test eens zelf. Door de vijf vragen te beantwoorden merk je al snel hoe je zelf oplichting kunt voorkomen. Good Luck & Happy Shopping!

Plaats een reactie