Nieuwe eettafel kopen: wij geven je 3 tips

De eettafel is een belangrijk onderdeel van je woonkamer of keuken, afhankelijk van in welke ruimte je deze hebt staan. Veel mensen zien dit als het hart van het huis, de plek waar het hele gezin iedere avond bij elkaar komt. Je wil dus natuurlijk wel dat jouw eettafel past bij het gezin en bij de uitstraling die je wil voor de woonkamer of keuken. Ga je een nieuwe eettafel kopen, dan is dat zeker iets om rekening mee te houden. In dit artikel geven we je 3 tips om te zorgen dat je de juiste nieuwe eettafel kiest voor jouw woonkamer of keuken!

1. Hoeveel personen moeten er aan de tafel kunnen zitten? 

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de tafel die je kiest groot genoeg is voor het hele gezin om aan te zitten. De vuistregel hiervoor is dat iedere persoon aan tafel 70 centimeter aan ruimte nodig heeft, zodat je makkelijk kunt zitten en eten. Bestaat jouw huishouden uit vier personen? Dan heb je dus een tafel nodig die minimaal 140 centimeter lang is. Past dit niet fijn in je woonkamer of keuken? Dan kan een ronde eettafel een goede oplossing zijn, aangezien deze minder ruimte in beslag neemt. Ronde eettafels zijn erg geschikt voor kleinere ruimtes en er kunnen vaak toch veel mensen aan zitten. 

2. Van welk materiaal wil je dat de eettafel gemaakt is? 

Het materiaal waarvan de eettafel gemaakt is, heeft een grote invloed op de uitstraling van het meubel en de algemene sfeer die het aan de ruimte geeft. Welk materiaal je kiest hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke stijl en smaak, maar ook van je budget en hoeveel tijd en geld je wilt en kunt besteden aan het onderhouden van de tafel. Hout is een materiaal dat men vaak kiest voor zijn warme uitstraling. Het is makkelijk te combineren met alle andere kleuren en materialen en zorgt voor een natuurlijke look. Dit materiaal heeft alleen wel veel onderhoud nodig om mooi te blijven. Een tafel met een glazen blad is dan weer makkelijk schoon te houden, maar wordt ook snel vies. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Zo heeft ieder materiaal zijn voor- en nadelen!

3. Welke vorm wil je voor jouw nieuwe eettafel? 

We hebben het al kort over de vorm gehad, maar er zijn meer vormen waar je uit kunt kiezen dan alleen rechthoekige en ronde eettafels. Ovale tafels zijn momenteel ook erg geliefd en ze zijn soms makkelijker te plaatsen dan ronde tafels. Daarnaast zijn ze veiliger voor kinderen en huisdieren, aangezien ze geen scherpe randen hebben zoals rechthoekige of vierkante tafels. Twijfel je welke vorm het beste past bij de rest van jouw woonkamer of keuken? Vraag dan om interieuradvies bij een specialist.

Plaats een reactie