6 Musthave apps voor op reis

Ik ga op reis en ik neem mee… mijn iPhone! Nog even en dat is het vakantie-seizoen echt begonnen. Mijn reisjes zijn in ieder geval al geboekt en om alvast met wat voorpret te beginnen, downloadde ik de afgelopen tijd de ene handige reisapp na de andere. Ik zet mijn musthave reis-apps voor je op een rij!

reis apps

CityMaps2Go. Met deze handige app ben je tenminste nooit op je vakantiebestemming de weg kwijt en hoef je ook niet als een über toerist met een landkaart rond te lopen. Met CityMaps2Go download je de kaart van jouw vakantieadres. Vervolgens sla je ‘m op op je telefoon en kan je zelfs offline (dus geen geld kwijt aan data in het buitenland!) de weg vinden.

100% Travel. Ken je de leuke 100% Travel-boekjes? Ze hebben er ook een app van. Download de speciale 100%-map van jouw vakantiebestemming en zie vervolgens alle hotspots op de kaart staan. Zo kan je dus in één oogopslag zien welk leuk restaurantje of winkel er bij jou op de hoek zit.

TripAdvisor. Weet je niet meer waar je ’s avonds een hapje moet eten? Of welk museum je absoluut moet bezoeken? Dan helpt TripAdvisor je een handje. Met deze app kan je zien wat de locals en andere toeristen op jouw vakantieadres aanraden. Zo zit je dus altijd goed!

Valuta+. Handig als je op een plek bent waar ze een andere munteenheid hebben: een app waarmee je de valuta kan omrekenen! Zo zie je in een oogopslag hoeveel dat leuke jurkje in dollars of kronen is.

Tripomatic. Mijn absolute favoriet van allemaal: de apps van Tripomatic. Van veel steden heeft Tripomatic een app gemaakt. Download ‘m en voer in wanneer je er naar toe gaat. Vervolgens kan je jouw trip van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat plannen. In de app ontdek je welke leuke activiteiten er te doen zijn (inclusief nuttige achtergrondinformatie en andere praktische info) en zet ze in jouw reisschema.

Google Translate. Huh, wat staat daar?! Of wat zegt die ober nou tegen mij?! Een vertaal-app is onmisbaar op vakantie. Mijn favoriet is en blijft Google Translate. Gebruik ‘m zowel online als offline en leer zo beetje bij beetje meer over de taal.

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

Plaats een reactie