Tip: lettertypes om te downloaden

Vergeet even Times New Roman, Century Gothic en Comic Sans. Waar ik het over heb? Lettertypes natuurlijk! Je hebt er al een standaard (was)lijst van op je computer staan, maar er is meer! Download de meest leuke en mooie lettertypes heel gemakkelijk online.

Schermafbeelding 2015-12-20 om 23.17.56Hoe werkt het?
Soms ben je uitgekeken op de standaard lettertypes op je computer. Je wilt iets creatiefs, iets hips, iets persoonlijks om die ene brief of verslag op te leuken. Een mooi handgeschreven of eentje die zo van de typmachine vandaan komt. Download heel gemakkelijk een lettertype van internet! Tegenwoordig kan je op veel websites ze al voor gratis krijgen en in een paar klikken heb je het al in je bezit. Download het leuke lettertype dat je tegenkomt. Ga vervolgens het programma op je computer dat lettertypes beheert. op Apple heet dit de Lettertypecatalogus. Geef hierin aan dat je een nieuwe wil toevoegen en klik het zip. bestand van het nieuwe lettertype aan. Klaar is kees! Nu kan je met het nieuwe lettertype aan de slag.

Waar te verkrijgen?
Er zijn tegenwoordig veel sites waarop je gratis en voor niets de lettertypes kan downloaden. Let hier wel op de voorwaarden: sommige websites vragen om een donatie of stellen bepaalde voorwaarden bij de lettertypes. Zo kunnen ze eisen dat je ze alleen voor eigen gebruik mag gebruiken. Even op letten dus! Maar nu weer terug naar de websites. Wij zijn vooral fan van de volgende:

Plaats een reactie