5 dingen waar je op moeten letten als je een gezichtscrème koopt

Gezichtscrème: we gebruiken het dagelijks. Maar staan we er wel bij stil wat we precies gebruiken? Misschien niet. Want je kan veel meer uit je gezichtscrème halen dan je denkt! Hoe? Klik snel verder.

FullSizeRender-13

Als je écht een goede gezichtscrème wil, die perfect bij jouw huid past, moet je in de winkel eens goed oordelen en beslissen. Koop dus niet ‘zomaar’ een willekeurige crème. Neen. Let bij de aankoop ervan op de volgende vijf dingen.

Potjes. Het ziet er altijd zo leuk uit. Van die mooie potten waar een crèmepje in zit. Maar volgens deskundigen zijn potjes echt een no-go. Waarom? Ten eerste is crème in een potje niet hygiënisch. Je ‘dipt’ er immers keer op keer met je vingers in. Ten tweede laten potjes veel licht en lucht door. Denk maar aan al die keren dat je de deksel open draait. Als er licht en lucht bij de crème komt, verliezen de ingrediënten hun concentratie. Het resultaat is dan dat de ingrediënten minder goed werken. Hartstikke zonde dus! Loop dus de potjes crème in de winkel voorbij en kies voor tubes of flacons.

Ingrediëntenlijst. Werp in de winkel eens een blik op de ingrediëntenlijst. Dit zegt namelijk veel over de werking en waarde van een crème. Want in veel crèmes kunnen een hoop stoffen zitten die meer kwaad dan goed doen. Probeer bijvoorbeeld alcohol en parfum zo veel mogelijk in je gezichtscrème te vermijden. Deze ingrediënten werken namelijk uitdrogend en irriterend. Let er overigens goed op hoe hoog deze ingrediënten op de lijst staan. Hoe hoger de plek in de lijst, hoe meer er van het ingrediënt in de crème zit.

SPF. Bescherming tegen de zon is al-tijd belangrijk. Ja, óók op bewolkte dagen. Schaf daarom een gezichtscrème aan waar SPF in zit. Tegenwoordig bevatten steeds meer crèmes SPF 15. Een goed begin! Maar schaf voor de zomermaanden een crème aan die een hogere SPF bevat. Zo ben je goed beschermd.

Huidtype. Heb jij een droge of juist een vette huid? Weet wat jouw huidtype is voordat je een crème aanschaft. Je moet namelijk een verzorgingsproduct kopen dat goed bij jouw huidbehoeften past. Bij een droge huid is een wat vettere en ‘vollere’ crème noodzakelijk, terwijl een vette huid juist een luchtige crème nodig heeft. En heb je een erg gevoelige huid? Houd daar dan ook rekening mee.

Prijs. Volgens veel huiddeskundigen, zoals Jetske Ultee en Paula Begoun, hoeft een goede crème niet veel te kosten. Als jij zo’n €40,- voor een gezichtscrème neer moet tellen, betaal je hoogstwaarschijnlijk voor de marketing in plaats van een goede formule van de crème. Maar wees ook zeker niet te gierig bij de aankoop: een té goedkope crème, van maar een paar euro’s, bevat vaak geen hoge concentraties werkzame stoffen.

Plaats een reactie