beauty 101: wat te doen tegen wallen?

Of je nou een nacht hebt doorgehaald of dat je slecht hebt geslapen: iedereen heeft wel eens last van dikke wallen. En tja, die donkere kringen onder je ogen zijn nou niet echt bepaald charmant. Maar gelukkig kan je ze met een paar kleine trucjes (optisch) minder maken. Dus zeg maar dag tegen je wallen met onze handige tips!

beautiful-2315_1920

#1 koud, kouder, koudst
Het allerbeste tegen wallen is koelen. Doe twee lepeltjes in de vriezer, gebruik een ijskoud oogmasker of leg een paar komkommerschijfjes op je ogen: zolang het maar koud is en je het een paar minuten op je ogen laat rusten, wordt de vochtophoping onder je ogen al een stukje minder.

#2 de juiste concealer
Hallo optisch bedrog! Gebruik concealer om die donkere kringen te verbergen. Gebruik eerst een concealer met een roodtint erin om zo de donkere kleur te verdoezelen. Breng daarna een concealer aan dit net een tintje lichter is dan je eigen huidskleur. Of nog beter: gebruik een concealer met lichtreflecterende deeltjes. Zo zien je kringen er een stuk minder donker uit!

#3 crèmepje hier, crèmepje daar
Gebruik een oogcrème die speciaal voor donkere kringen is bedoeld. Vaak bevatten deze crèmes cafeïne of een ander oppeppend middel. Ze zeggen wel eens dat deze crèmes niet zo heel veel helpen, maar hee: wie niet waagt, wie niet wint!

#4 water drinken
Wat meer water drinken kan nooit kwaad. Vooral niet als je er een stuk levendiger uit wilt zien. Drink als je last hebt van wallen juist extra veel water om goed gehydrateerd te blijven.

#5 hello smokey eyes
Lukt het bovenstaande écht niet? Maak dan je borst nat voor zwaarder geschut. Creëer een heftige ooglook met veel donkere tinten om je wallen te verdoezelen. Dus kom maar op met die smokey eyes!

#5 voorkomen is beter dan genezen
Tja, voorkomen is toch altijd beter dan genezen. Ga op tijd naar bed en pak eens een goede nachtrust. Je zult zien dat je wallen de volgende dag al een stuk minder zijn!

Plaats een reactie