Bohemian tijdelijke tattoos

Plaktattoos: je kreeg ze bijvoorbeeld bij een Schatkist ijsje of bij een bezoekje aan de tandarts. Ken jij ze nog? Nu zijn ze weer helemaal terug! Maar dan in een wat hipper jasje. Zilveren en gouden bohemian plak tattoos. Leuk of fout?

IMG_3988

Ze zijn wellicht dé beauty en fashion trend van deze zomer: de metallic tijdelijke tattoos, ook wel flash tattoos genoemd, in verschillende vormen zoals veren, zwierige lijntjes en subtiele symbolen. Het past goed bij de bohemian stijl. Logisch ook, want deze metallic tattoos werden voor het eerst gespot op Ibiza. Daar waren voeten, enkels en polsen bezaaid met deze goud- en zilverkleurige plakplaatjes. Tegenwoordig zijn ze ook steeds populairder in Nederland. Je kan ze al voor een paar euro kopen bij onder andere The Sting, HEMA en de drogisterij, maar ook online bij Ibiza Style Tattoos en ASOS. Ik zag ze laatst in de winkel liggen en besloot ze voor de gein mee te nemen.

IMG_3986

Hoe werkt het precies? Ik heb het uitgetest! Maak eerst de huid waar je de tattoo wilt hebben schoon en droog. Er mag geen vettigheid op zitten, anders plakt de tattoo niet goed. Knip daarna de tattoo die jij graag wilt hebben uit het vel. Plak het papier op de huid en maak het vervolgens nat met een vochtige spons of doek. Zorg ervoor dat het papier echt doordrenkt is met water en laat het stevig op de huid zitten. Haal dan voorzichtig het papiertje er weer af en voilà, een tattoo! Het blijft vervolgens zo’n twee tot vier dagen zitten. Ben je er toch eerder zat van? Dan kan je de tattoo heel gemakkelijk met (baby)olie er weer af halen.

De tijdelijke metallic tattoos zetten naar mijn mening het zomerse sfeertje goed neer. Ze zijn daarom perfect voor een festival, feestje of voor een middag op het strand. Ik vind ze wel lachen, maar dan wel voor even. Gelukkig zijn ze daarom tijdelijk!

Mijn tijdelijke tattoos zijn afkomstig van de HEMA. Voor €4,- krijg je één vel met tattoos.

IMG_3987

Plaats een reactie