30 Day Photo Challenge

Zo’n anderhalf week geleden kreeg ik voor mijn twintigste verjaardag mijn eerste spiegelreflex camera. Zo blij als een kind was ik. En om de fijne kneepjes van het fotograferen onder de knie te krijgen, waag ik mij aan de 30 Day Photo Challenge. Benieuwd wat dat is? Lees dan verder!

picjumbo.com_IMG_3053

Een simpel digitale cameraatje besturen of een foto met een iPhone maken: kind kan de was doen. Maar met dit cadeau moet ik toch echt nog even goed oefenen. Toen ik mijn Nikon camera voor het eerst in handen had, kreeg ik vraagtekens bij allerlei knopjes en instellingen. Ik was dan ook een groot deel van de dag zoet met de handleiding (die ik normaal nooit lees).

En omdat ik ondanks de handleiding nog niet helemaal een verleerd fotograaf ben (logisch natuurlijk), schakelde ik de hulp van het internet in. Daar, en dan voornamelijk op Pinterest, zag ik zogenoemde photo challenges in allerlei soorten en maten voorbij komen. De bedoeling van zo’n photo challenge is dat je elke dag voor een bepaalde tijd een foto van iets maakt. Dat ‘iets’ verschilt per dag: dat kan namelijk een portret, something blue of een landschap-foto zijn. Meedoen aan zo’n challenge zorgt ervoor dat je meer ervaring met fotografie krijgt en dat je creatiever naar foto’s gaat kijken. Klinkt goed én leuk dus voor deze beginneling! Ik besloot dus mee te doen en zocht een challenge uit. Uiteindelijk heb ik voor de onderstaande gekozen. Dertig dagen lang een foto maken: let’s go!

30 Day Photo Challenge

day 1: self portrait
day 2: what you wore
day 3: clouds
day 4: something green
day 5: after dark
day 6: obsession
day 7: changes to come
day 8: routine
day 9: something you love
day 10: childhood memory
day 11: something blue
day 12: sunset
day 13: cannot live without
day 14: eyes
day 15: silhouette
day 16: a good habit
day 17: technology
day 18: your shoes
day 19: something you want
day 20: in my bag
day 21: faceless self portrait
day 22: inspirational
day 23: patterns
day 24: animal
day 25: strangers
day 26: close-up
day 27: celebration
day 28: flowers
day 29: black & white
day 30: self portrait

Zo, dat is weer een lange waslijst met dingen die de komende maand gefotografeerd moeten worden. Wil je mijn 30 Day Photo Challenge volgen? Dat kan hier op de blog, maar ook op Instagram! Doe jij ook mee?

Plaats een reactie