De Beautyblender: hoe en wat?

“Zeg, waar is dat gekke roze eitje voor?” vraagt men weleens als ik mij opmaak. Verbaasd kijk ik ze dan aan: “Ben jij nog niet bekend met dé heilige graal?!” Want ja, dat is de Beautyblender voor mij. Vandaag vertel ik waarom en leg ik uit hoe je dit ‘eitje’ moet gebruiken!

FullSizeRender-24

Wat is het?
Maak kennis met de Beautyblender! Dé hype uit Amerika. De Beautyblender is een zacht, flexibel sponsje, in de vorm van een ei, waar je make-up mee aanbrengt. Vloeibare make-up wel te verstaan, dus foundation en concealer bijvoorbeeld. Een soort make-upspons 2.0 dus, maar dan net een tikkeltje beter. De Beautyblender is door de jaren heen zo gigantisch populair geworden, en wel met een reden. De Beautyblender brengt namelijk make-up perfect aan en blend het geheel mooi. Geen vlekken en strepen dus. Het resultaat met een Beautyblender is natuurlijk (voor zover dat met make-up kan) en het geeft geen ‘zwaar’, maar juist luchtig effect. Ja, ik ben absoluut fan!

Hoe gebruik je het?
Het eitje kan je zowel droog als nat gebruiken. Maar de meesten, waaronder ikzelf, vinden het fijner als de Beautyblender nat is. Waarom? Een vochtige Beautyblender brengt make-up beter aan en daarnaast verspil je minder product doordat het sponsje minder make-up ‘opzuigt’ als hij nat is. Houd hem voor gebruik dus even onder de kraan en knijp vervolgens een paar keer in het ei. Je ziet dat de Beautyblender door het water een stuk groter wordt. Knijp tot slot het overige water er weer uit en breng jouw make-up met de vochtige Beautyblender aan door er mee op jouw gezicht te ‘stempelen’.

PicMonkey CollageLinks: Beautyblender droog. Rechts: Beautyblender vochtig (en een stuk groter!)

Je zult misschien wel denken: “Ja leuk, zo’n ei.” Maar die specifieke vorm heeft wel degelijk nut! De onderkant van de Beautyblender is bedoelt voor grotere oppervlakte, zoals de wangen en het voorhoofd. Het puntje van het sponsje is juist bedoelt voor de kleine plekjes waar je moeilijk bij kan, zoals de neus en onder de ogen.

En de hygiëne dan?
De hygiëne van dit make-up product is helaas wel een dingetje. De Beautyblender wordt keer op keer vochtig en droogt vervolgens langzaam weer op. En laat dat nou iets zijn waar bacteriën erg van houden. Het is de bedoeling dat je de Beautyblender minimaal één à twee keer per week wast. Maar na een tijdje gaat het eitje toch echt aftakelen. De kleur vervaagt, en al is dat niet zo’n ramp, maar langzamerhand beginnen er ook schimmelplekjes in het sponsje te ontstaan. Het wordt daarom aangeraden om eens in het halfjaar de Beautyblender te vervangen.

Waar te koop?
De Beautyblender is voor zo’n €20,- te koop. Helaas zie je hem niet vaak in de Nederlandse schappen liggen. Wel kan je een wat kleiner, particulier make-up boetiekje proberen. Daar heb je soms wel kans. De Beautyblender is uiteraard wel online goed te verkrijgen. Bij Douglas, BOL.com of bij Boozyshop bijvoorbeeld.

Plaats een reactie