DIY: in case of emergency kit

Een slimme meid is voorbereid! Stel, je zit in de auto of je bent op een feestje en plotseling: hoofdpijn, gigantische wallen of ongesteld. Paniek! Het is daarom altijd slim om een klein tasje bij je te hebben waar je spullen in doet die je in geval van nood kan gebruiken. Lifestyle Journal to the rescue!

IMG_3108

Maar wat gaat er dan in zo’n in case of emergency kit? Wij vertellen jou wat je er sowieso in moet stoppen.

Deodorant en parfum. Het kan na een drukke dag zo zijn dat je niet meer zo fris ruikt. Neem daarom een fles deo mee als je op pad gaat. En als je het helemaal goed wil aanpakken: neem een beetje van je favoriete parfum mee zodat je in de loop van de dag jezelf kan opfrissen. Gebruik bijvoorbeeld een parfumtester of koop bij de drogisterij een speciale tasverstuiver.

Lippenbalsem. Het is altijd handig om wat lippenbalsem mee te nemen. Geen droge lippen meer en het geeft ook nog eens een mooi, subtiel glansje.

Paracetamol. Een strip paracetamol is een absolute must in een in case of emergency kit. Het komt namelijk erg goed van pas als je opeens erge hoofdpijn, buikpijn of misselijkheid krijgt.

(blaren)pleisters. Ga je een dag flink veel wandelen? Doe dan wat (blaren)pleisters in je tas. Pijnlijke voeten kan je dan zo voorkomen. Pleisters zijn in het algemeen handig om in je tas te hebben.

Concealer. Komt er plotseling een pukkel als een paddenstoel uit de grond rijzen? Of zijn er opeens hele erge wallen onder je ogen te zien? Met een likje concealer kan je dit goed verbergen en je ziet er in mum van tijd weer perfect uit.

Mintjes. Je weet maar nooit wanneer ze van pas komen… vaarwel slechte adem!

Verfrissende doekjes. Vochtige doekjes zijn altijd handig! Klamme handen? Of zit je helemaal onder de etensresten? Doekje erover en klaar. Tip: bij de H&M verkopen ze van dit soort doekjes. En ze ruiken ook nog eens heel lekker!

Maandverband of tampon. Deze kon natuurlijk ook niet ontbreken: neem wat maandverband of tampons mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wattenstaafje. Wattenstaafjes komen altijd van pas als je jouw make-up wil bijwerken. Handig bijvoorbeeld als je op de fiets compleet natgeregend bent en je mascara overal behalve op je wimpers zit. Hallo wattenstaafjes!

Haarelastiek. Bad hair day? Soms wil je haar gewoon níét zitten. Doe daarom een haarelastiekje in je kit om de schade enigszins te beperken. Of handig als je gewoon zin hebt om je haar vast te doen.

Plaats een reactie