DIY: lipscrub

Velletjes, barsten en zo droog als de Sahara: je lippen hebben tijdens de koude herfst- en wintermaanden heel wat te verduren. Gelukkig kan je ze een handje helpen. Met deze heerlijke lipscrub bijvoorbeeld! Makkelijk zelf te maken én hartstikke goedkoop. Wij vertellen je hoe!

Wat heb je nodig?

  • schep suiker
  • klein beetje zout (optioneel)
  • scheutje olijfolie
  • Vaseline of kokosboter
  • paar druppels honing (optioneel)
  • kleine container of ander plastic bakje

Wat moet je doen?

Tegen droge lippen en loshangende velletjes kun je gelukkig wat doen! Pak er een bakje bij en doe daar het suiker, het eventuele zout en een scheutje olijfolie bij. Precieze hoeveelheden maken hierbij niet zo veel uit: we doen het op gevoel en het hangt er ook van af hoeveel je wilt gebruiken. Wil je het maar één keer gebruiken? Gebruik dan kleine beetjes. Wil je juist een voorraadje lipscrub maken? Doe dan van alles wat meer. Het doel is uiteindelijk een smeuïge massa dat niet te grof is (au, pijnlijke lippen!), maar ook weer niet te soft. Anders heeft het weinig zin.

Nadat je de suiker, zout en olijfolie goed hebt gemengd, heb je al een vrij basic en simpele lipscrub. Maar je lippen hebben, vooral in de winter, vaak wel wat meer nodig. Voeg een klein beetje Vaseline of kokosboter toe zodat je lippen straks lekker zacht worden. Je kan er nog voor kiezen of er een aantal druppels honing aan toe te voegen om je lippen nóg verzorgender te maken.

Meng dit allemaal goed door en klaar is kees! Kind kan de was doen, toch? Smeer het mengsel op je lippen en wrijf er met je vinger of met een washandje er goed overheen. Maar let op: boem nou ook weer niet té hard. Dat gaat alleen maar averechts werken. De scrub spoel je vervolgens gewoon weer af met water of je kan het zelfs “opeten”.

Voor wie een voorraadje van deze lipscrub maakt, kan je het gemakkelijk bewaren in een klein plastic container of een ander bakje. Zo kan je ‘m een paar weken bewaren.

 

Plaats een reactie