Top-5 leukste films voor Sinterklaasavond

Heerlijk avondje is gekomen… Het is bijna Pakjesavond! Zoek je, naast gezellig cadeautjes uitpakken met vrienden en familie, nog iets anders voor een leuk avondje? Bekijk dan onze Top-5 films voor Sinterklaasavond. Veel plezier!

Alles is Liefde
Zucht, is dit niet de beste Sinterklaas film ooit?! Of überhaupt één van de leukste Nederlandse films aller tijden? Bij mij staat Alles is Liefde in ieder geval hoog op het lijstje en kijk ik ‘m ieder jaar weer. Droom en leef mee met de verschillende personages die een paar weken voor Sinterklaas allemaal tegen de liefde aanlopen.

The Holiday
Twee vrouwen zitten er helemaal door heen. Bij de een is net de man weg en bij de ander ziet de minnaar haar niet eens staan. Om even weg te komen van alle ellende besluiten ze voor een paar weken van huizen te ruilen. En daar bloeit er weer nieuwe liefde op…

Sint
Meer zin in horror? Dan is Sint wat voor jou. Want er bestaat een heuse Sinterklaas horrorfilm. Met deze film ga je terug in de tijd en ontdek je de geschiedenis van de St. Niklas: een bisschop die, alles wat hij tegen kwam vernielde.

Love Actually
Eigenlijk de Engelse tegenhanger van Alles is Liefde: zelfde insteek en net zo leuk!

Pak van mijn Hart
Tot slot nog een Nederlandse film op het lijstje. Want tja, Sinterklaas is toch echt een oer-Hollands feest! In Pak van mijn Hart runnen twee broers een kledingverhuurbedrijf waarbij ze rond de feestdagen het enorm druk hebben. De ene broer vindt het werk allemaal niet zo belangrijk terwijl de ander, tot grote ongenoegen van zijn vrouw, zich volledig op de zaak stort. Totdat zakenvrouw Julia binnen komt lopen en alles overhoop gooit.

 

Plaats een reactie