Sinterklaas ideeën

Sinterklaas vieren: ieder jaar komt er weer van alles kijken bij dit feest. Wat zal ik kopen? Wie heb ik getrokken? Hoe zullen we het dit jaar vieren? Misschien vier je Sinterklaas gezellig met je familie, vrienden of met je collega’s, maar heb je geen idee wat je allemaal zult doen. Om je op weg te helpen, delen wij vandaag onze beste Sinterklaas ideeën. Lees snel verder!

 

Cadeauspel: Het mooie van het cadeauspel is dat je zelf kunt bedenken hoe je het speelt. Volg de standaardregels, bedenk je eigen regels en maak er een groot en lang of een kort spelletje van met kleine cadeaus. Perfecte om met neefjes, nichtjes of broertjes te spelen, maar ook altijd leuk met vrienden of collega’s!

Lootjes trekken: Yep, het blijft een klassieker! Lootjes trekken brengt soms nogal wat stress met zich mee. Spreek daarom van tevoren goed de regels af: schrijft iedereen een gedicht? Doen jullie aan surprises? Wat is het budget? Wat wil iedereen hebben? Gebruik een website om online lootjes te trekken en laat iedereen vast een lijstje maken met cadeau suggesties. Dit helpt je al een eind op weg en houdt het ook leuk en relaxed. Tip: als je met meerdere groepen lootjes trekt, probeer dan slim je tijd te verdelen en maak voor de één bijvoorbeeld een goed gedicht en voor de ander een surprise.

Movie night: Niet zo’n Sinterklaas liefhebber? Of geen idee wat je met de rest van de avond moet doen? Zet een leuke film aan! Perfect om een familieavondje mee af te sluiten. Denk aan een Sinterklaas film, de nieuwe Minions film of een leuke animatiefilm! (een film kijken met je vrienden kan natuurlijk ook!)

Spelletjesavond: Spelletjesavond kun je op twee manieren aanpakken. 1. Go oldschool! Haal die sjoelbak weer eens tevoorschijn of ga een potje ganzenborden. Liever iets meer van ‘nu’? Kies dan voor optie 2. Familiespelletjes. Pak de Wii, X-box of Playstation erbij en doe een leuk gezelschapsspel. Het allemaal net even iets spannender en leuker maken? Koop van tevoren leuke prijsjes en maak er een wedstrijd van!

Gezellig bakken: Maak er een leuke avond van door speculaaspoppen te versieren, pepernoten of taai-taai te bakken, of bijvoorbeeld je eigen chocoladeletters te versieren! Leuk om met de wat jongere leden van de familie te doen. Pak de cadeautjes uit als de pepernoten in de oven staan en maak er een super gezellige avond met met homemade zoetigheid en baksels.

Plaats een reactie