DIY: Oil Pulling

Momenteel ben ik weer op zoek naar de wat meer natuurlijke producten en levenswijzen op deze drukke wereld. Dit houdt in: minder vaak je haar wassen, natuurlijke producten gebruiken, denken aan het milieu en wat vaker een natural DIY uitproberen! Daarom deel ik vandaag een DIY: Oil Pulling. Lees snel verder!

DIY: Oil Pulling

Bewaar een beetje kokosolie in je favoriete maison jar. Handig binnen handbereik om te gebruiken als huidverzorging of voor je DIY Oil Pulling!

 

Al eerder teste ik de oil pullings van Cocowhite, maar deze keer besloot ik om het eens zelf te proberen. Een stuk goedkoper en makkelijker. Benodigdheden? Eén maison jar, 100% natural kokosolie en een lepel. Lees snel verder voor de DIY en het resultaat!

 

DIY: Oil Pulling

Ik gebruik mijn Oil Pulling het liefst ’s ochtends en ’s avonds. Daarnaast poets ik ook nog gewoon mijn tanden voor extra verzorging en bescherming van het gebit. Voor een DIY: Oil Pulling gebruik ik één eetlepel kokosolie. Bewaar deze in een maison jar binnen handbereik, zodat je gemakkelijk in de ochtend of avond kunt spoelen.

Voor de Oil Pulling: doe één eetlepel kokosolie in je mond, laat het rustig smelten en begin vervolgens geleidelijk met spoelen. Laat de olie door je tanden spoelen, zodat alle plak verwijderd wordt. Doe dit gedurende 20 minuten. Als je het niet zo lang volhoudt, kun je het natuurlijk ook iets inkorten! Doe het dan tussen de 5 en 20 minuten. Als je de kokosolie wilt wegdoen, doe dit dan in een vuilnisbakje en niet in de gootsteen (om verstopping te voorkomen). Vervolgens kun je lekker spoelen met water en je tanden gaan poetsen voor een ultiem schoon gevoel!

De kokosolie is geurloos en smakeloos; goed te doen dus als spoeling! Misschien dat je eerst even moet wennen aan de substantie in je mond, maar de olie smelt snel en voelt helemaal niet zo raar aan. Bovendien kun je tussendoor gewoon lekker verder met wat je aan het doen was! Geen tijd verspild: je kunt gewoon voor school, werk of lekker voor jezelf aan de slag.

De Oil Pulling kun je ’s ochtends of ’s avonds gebruiken of gewoon lekker beide momenten. Het geeft je een heerlijk schoon gevoel en is perfect als nieuw ochtend- of avondritueel! Je hoeft er eigenlijk geen tijd voor vrij te maken en het is dus zeer goed te doen.

Timer:

Om het gebruiken van een Oil Pulling iets gemakkelijker te maken, gebruik ik een timer of wekker. Een leuk nummer of deuntje dat je een seintje geeft zodra je spoel-tijd voorbij is! Makkelijker wordt het niet 😉

 

Effect

Het effect van het regelmatig gebruiken van een Oil Pulling? Een heerlijk fris en schoon gevoel, een schoner gebit, zachtere lippen en (volgens sommigen) op den duur ook wittere tanden.

Probeer het eens voor jezelf en je zult zien: het is een perfect nieuw ritueeltje wat perfect tussen je beauty/verzorgingsroutine past!

Plaats een reactie