4 fashion tools die je in de kledingkast moet hebben

Een shirtje met een lage rug, een jurkje met een racerback of een rokje dat constant omhoog kruipt: het zijn stuk voor stuk kledingproblemen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Gelukkig bestaan er een paar handige hulpjes die je hierbij kunnen helpen. Wij delen onze favorieten die je absoluut in je kledingkast moeten liggen (want je gaat ze nodig hebben!).

pexels-photo

Fashion tape. Dé tool waar alle stylisten van Hollywoodsterren bij zweren: fashion tape! Dit slimme, dubbelzijdig plakband kan namelijk elk mogelijk kledingfiasco oplossen. Blijft je jurkje niet op je plaats? Of zakt je topje steeds af? Met een klein stukje tape voorkom je dat je een wel heel leuke show weggeeft.

Beha clip. Ken je dat? Heb je net een leuk jurkje gekocht, maar heeft het net een lastige racerback aan de achterkant. Het resultaat? De bandjes van je beha piepen er zo onderuit. Dit kan je natuurlijk geen enkel probleem vinden, maar ikzelf vind het best storend. Weg met die dingen! Met een speciale beha clip kan je de bandjes van beha aan elkaar “vast maken”. Schuif de bandjes naar elkaar toe en zet de clip eraan vast. Zo heb je dus van je beha ook een racerback gemaakt en zal het niet te zien zijn onder dat leuke jurkje. Win!

Lower back strap. Nog zo’n eentje: een jurkje of topje met een hele lage achterkant. En met laag bedoelen we ook echt LAAG. Een soort diep decolleté op je rug, om het maar zo te noemen. Het probleem dat hierbij komt kijken is dat beha te zien is. Ook hier geldt hetzelfde als bij de beha clip: tenzij je het niet storend vindt, heb je hier ook een handige oplossing voor. De zogenoemde lower back strap! Met dit hulpstukje verlaag je als het ware je beha. Bevestig het aan de haakjes van je beha en voilà, niets meer te zien met dat ene jurkje of topje aan!

Veiligheidsspelden. Voor alles wat niet met fashion tape op te lossen is, grijp dan naar de ouderwetse veiligheidsspelden. Grabbel even in je moeders naaidoos en vis er een paar uit. Ooit ga je ze nodig hebben. Beloofd! Een kledingstuk dat niet op z’n plaats blijft? Een veiligheidsspeld. Een rits die je niet goed dicht krijgt of waar je niet bij kan? Een veiligheidsspeld. Een jurkje die alsmaar verder omhoog kruipt als je aan het fietsen bent? Een veiligheidsspeld! Kortom: alles wat vast gemaakt moet worden los je op met een handig speldje.

Plaats een reactie