Summer Special: summer detox

De warme dagen komen eraan en daarmee ook de stranddagen! Tijd om je zorgen te maken of je bikini nog wel past of dat je huid al summerproof is. Om je een eindje op weg te helpen adviseren wij je bij Lifestyle Journal om lekker mee te doen met onze summer detox! Weten hoe het werkt? Lees snel verder!

green-456839_1280

Een summer detox is vrij simpel. Het gaat om die laatste dagen voor je op vakantie gaat en een paar heerlijke dagen spendeert op het strand of bij het zwembad. Dagen die je vult met het maken van heerlijke sapjes en het detoxen, maar vooral verzorgen van je lichaam. Lees de volgende tips & recepten en probeer je eigen summer detox (hello gorgeous skin! Bye, bye belly fat).

Wees streng voor jezelf (maar ook weer niet te streng). Een summer detox hoeft niet per se te bestaan uit een week met niets anders dan groene sapjes. Kijk wat voor jou het beste werkt en houd rekening met je bijvoorbeeld je workout routine. Je hebt natuurlijk nog wel wat energie nodig! Begin je morgen bijvoorbeeld met wat yoghurt en vers fruit, gevolgd met een koude, goed gevulde sap. ’s Middags een handje nootjes, stuk fruit of homemade mueslireep en ’s avonds bijvoorbeeld zoete aardappel uit de oven met kipfilet en een salade. Wissel je dagen af en drink op dag drie bijvoorbeeld voor ontbijt en lunch een goed gevulde koude sap en ’s avonds wel gewoon een lichte maaltijd. Keep it fun and interesting (and listen to your body)!

Doe research en boodschappen! Goed & bewust eten gaat gemakkelijker als je vooral goede spullen in huis hebt! Doe daarom boodschappen en haal zorg voor verse groenten en fruit in de koelkast en vriezer. Daarna is het handig om verschillende detox sappen te proberen (maar maak wel je eigen lekkere verse sappen!). Experimenteer met groenten en fruit combinaties, kijk wat je het lekkerst vindt en drink vooral lekker koud.

Combineer voor het beste resultaat. Combineer je detox dagen met een fijne workout routine en bijvoorbeeld een exfoliating skin routine voor het beste resultaat! Ik heb het over scrubs, hometrainers en haarmaskers! Een summerproof lichaam komt niet zomaar uit de lucht vallen! Help jezelf daarom een eindje op weg en spendeer eens wat tijd aan jezelf. Because you’re worth it!

Onze favoriete summer juices:

Green smoothie with a touch of blueberry

Een handje blauwe bessen, handje ijsbergsla, theelepel tarwegras, halve avocado, halve limoen en ongeveer 100 ml water en een handje ijsklontjes.

DSCN7708

Sweet & Sour

Het sap van een halve limoen, één banaan, twee kiwi’s, theelepel tarwegras, ongeveer 200 ml water en een handje ijsklontjes.

DSCN7615

Crazy for Carrots

 Een theelepel Maca powder, één banaan, één appel, handje wortels, paar walnoten (3/4), theelepel honing, flinke scheut amandelmelk en een handje ijsklontjes.

DSCN7630

Orange Summer Dream

Een handje wortels, één appel (met schil), theelepel Maca powder, één sinaasappel (geperst) en handje amandelen.

DSCN7712

Probeer ook één van onze andere groene smoothies op de site, zoals de Frisse Spinazie Smoothie, de Super Groene Smoothie of de Zoete Groene Smoothie!

 

Plaats een reactie