12 tips om een hittegolf te doorstaan

Het is vandaag heet, heter, heetst! En dat gaat het de komende dagen ook nog wel even blijven, want het kwik stijgt boven de 30 graden. En om de hitte is dragelijker te maken, deelt Lifestyle Journal tips om het beste af te koelen.

Drinken, drinken en nog eens drinken. Ja je leest het goed: drink heel veel in deze hitte zodat je niet uitdroogt. Vermijd trouwens met dit weer de alcohol en cafeïne. Dus gooi die glazen (of beter gezegd: flessen) water maar achterover!

Doe het rustig aan. Je hoeft met deze temperaturen echt geen halve marathon te lopen. Doe het gewoon lekker rustig aan! Houd dus ook geen gigantische shopsessie (oké, online mag natuurlijk wel) en ga niet aan de flinke schoonmaak. Just chill.

foodiesfeed.com_gelato-on-the-riverside

Ice, ice baby. Een hittegolf is het beste excuus om ongelimiteerd ijsjes te eten. Vooral waterijsjes zijn met dit warme weer goed, omdat je dan genoeg vocht binnen krijgt.

Insmeren. Smeer je héél goed in met zonnebrand. Pak het liefst een hoge factor als je de zon in gaat. Vergeet ook niet om je om de twee uur in te smeren. Extra tip: zet je zonnebrand even in de koelkast of vriezer. Je koelt dan af en je bent beschermd als je je vervolgens insmeert: twee vliegen in één klap!

Eet lichtjes. Met heel warm weer is het niet fijn voor de maag om heel zwaar te gaan tafelen. Eet dus kleine, lichte porties, maar blijf wel voldoende eten. Splits je avondeten of lunch in delen om het zo beter te verteren.

Ramen en deuren dicht. Wil je jouw kamer of huis koel houden? Houd dan de ramen en deuren juist dicht en doe het liefst ook nog eens de gordijnen dicht.

Pulse points. Als je de hitte écht niet meer trekt, probeer dan eens je ‘pulse points’ te koelen. Dit zijn onder andere je polsen, voeten en voorhoofd. Houd jouw polsen onder de koude kraan, maak een ijskoud voetbadje klaar en leg een natte doek op je voorhoofd.

116H

Zoek verkoeling. Ga met je vrienden of familie zwemmen! Maar let op: drukke stranden moet je met een hittegolf echt vermijden. Want van die drukte krijg je het echt niet minder warm. Zoek het dus iets rustiger op en zet bijvoorbeeld een zwembadje in de tuin of ga met de tuinslang aan de slag. Of ga tijdens het boodschappen doen extra lang voor het koelvak staan. Kortom: zoek verkoeling!

Eet ‘vochtig’. Eet met dit warme weer vooral dingen waar veel vocht in zit. Watermeloen en komkommer bijvoorbeeld. Zo blijf je gehydrateerd.

Nevelen. Je kan speciale watersprays van bijvoorbeeld Evian of MAC kopen waarmee je jouw huid kan koelen. Geen zin om daar geld eraan uit te geven? Pak dan gewoon de plantenspuit!

 Denk aan je omgeving. Tot slot: denk ook aan je omgeving. Zo hebben ouderen het met dit weer het extra zwaar. Dus ga even langs bij je oma met ijskoud drinken of een bak ijs. En vergeet je huisdieren niet: geef ze flink veel water en vertroetel ze. Je bent echt niet de enige die het warm heeft.

Kleed je luchtig. Doe een zwierig jurkje of een kort broekje aan wat de lucht goed doorlaat. Niets is zo vervelender als kleding dat helemaal tegen je lichaam aan plakt. Draag bijvoorbeeld linnen en vermijd laagjes.

 

 

Plaats een reactie