Summer Special: musthave reis-apps zonder internet

Tegenwoordig is de telefoon onze beste gids. Even snel opzoeken waar je het lekkerste kan eten of welke wandelroute je het beste kan nemen. Maar in het buitenland wordt dit al snel een duur grapje. Gelukkig bestaan er ook apps waarbij geen internet nodig is, maar waarmee je op reis goed uit de voeten kan!

picjumbo.com_HNCK2298

City Maps 2go. Wat is de ultieme uitrusting van een toerist? Juist, een kaart. Met City Maps 2Go kan je kaarten van verschillende steden op je telefoon downloaden. Vervolgens kan je deze offline gebruiken. En heel handig: de kaart laat precies zien waar jij bent. Aan de hand van Wi-Fi-spots, die jij op jouw weg tegenkomt, kan de app namelijk ‘meten’ waar jij precies bent. Daar is over na gedacht!
City Maps to go is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Google Translate. Een vertaal-app kan zeker niet in het lijstje ontbreken. Met Google Translate kan je offline de juiste vertaling en betekenis opzoeken. Geen zakwoordenboekje meer nodig dus als je de weg moet vragen of als je eten gaat bestellen.
Google Translate is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Ask a Nomad. Deze app vinden wij van Lifestyle Journal absoluut een leukerd. Met Ask a Nomad kan je vragen stellen aan de echte locals. Waar kan je het beste eten? Wat moet je per se bezoeken? Waar moet je op letten? Een soort Q&A met de lokale bewoners dus. Zo kom je aan de beste adresjes en leuke aanraders! De vragen en antwoorden kan je vervolgens ook offline bekijken.
Ask a Nomad is gratis beschikbaar voor iOS.

Pocket. Heb je graag wat te lezen op vakantie? Sla dan blogs en artikelen van internet op met de app Pocket. Op vakantie kan je dan offline jouw opgeslagen artikelen lezen. Kan je gelukkig ook op vakantie Lifestyle Journal in de gaten houden!
Pocket is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Wi-Fi Finder. En als je tot slot écht internet nodig hebt, kan je met de app Wi-Fi Finder de dichtstbijzijnde (gratis!) Wi-Fi-spot vinden. De app geeft namelijk een lijst met alle publieke hotspots bij jou in de buurt.
WiFi Finder is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Plaats een reactie