The battle: je nagels knippen versus vijlen

De een knipt haar nagels trouw, de ander zweert juist bij het vijlen van de nagels. In de beautywereld is er altijd al een “battle” gaande tussen het nagels knippen en het nagels vijlen. Want welke manier is eigenlijk de beste voor je nagels? Lifestyle Journal zocht het uit!

nagels knippen versus vijlen

Knippen
Lekker gemakkelijk: even snel met een schaartje over je nagels en voilà: binnen een paar seconden zijn ze weer lekker gekortwiekt. Maar tegenover de handige tijdswinst staat wel een groot nadeel. Even een kort biologielesje: de nagel bestaat uit meerdere samengeperste laagjes. Tijdens het knippen druk je de lagen stevig tegen elkaar waardoor de laagjes door de druk los van elkaar komen. Dit resulteert in kleine scheurtjes die er voor zorgen dat je nagel zwakker en kwetsbaarder wordt. Het resultaat? Een afgebroken en gescheurde nagel.

Vijlen
Tegenover dat handige nagelschaartje heb je natuurlijk de nagelvijlen in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan de buffervijl of de wel bekende glasvijl. Door je nagels te vijlen haal je bij elke beweging een klein stukje van je nagel af zonder dat je daarbij de nagel beschadigt, zoals je dat wel bij het knippen zou doen. Maar daar staat tegenover dat het een tijdrovend klusje is. Want als je van erg lange nagels naar kortere wil, ben je wel een poosje zoet. Bovendien kan je het vijlen van je nagels ook verkeerd doen. Zorg er namelijk voor dat je maar één kant op vijlt en dat je dus niet met zagende bewegingen over je nagel gaat. Dan beschadig je namelijk alsnog de laagjes van je nagel.

And the winner is… het vijlen van je nagels! Ook al is het een tijdrovend klusje, het is wel de beste en veiligste manier om je nagels te kortwieken. Als je er maar op let dat je één kant op vijlt, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Je moet er dus wat tijd voor over hebben, maar dan heb je wel nagels die minder snel afbreken. Win!

Plaats een reactie