De gemakkelijkste lekkere last-minute film snack! Homemade Popcorn is zo gemaakt en kan haast niet fout gaan… Maak een lekkere variant met chocolade of caramel en geniet van je eigen Homemade Popcorn. Enjoy!
Garneer je Popcorn met zeezout en bijvoorbeeld gesmolten pure chocolade…
Benodigdheden:
- Olijfolie
- Popcorn Mais
- Een grote pan met een doorzichtig deksel
- Garnering: versgemalen zeezout, suiker, caramel of gesmolten witte/pure/melk chocola.
Koop een zakje speciale Popcorn Mais en gebruik ongeveer een kwart van het zakje voor een flinke portie popcorn!
Gebruik een pan met een doorzichtig deksel, zodat je goed kunt zien wanneer de Homemade Popcorn klaar is.
Zo maak je het:
- Zet een grote pan op het gas en leg vast een doorzichtig deksel klaar.
- Verhit een dun laagje olijfolie. Als de olijfolie heet genoeg is, kun je een laagje maiskorrels in de pan doen. Gebruik ongeveer de helft van het zakje Popcorn Mais en bewaar de rest voor een volgende filmavond.
- Laat de popcorn heet worden en wacht tot de eerste mais begint te ‘poppen’. Zodra de eerste korrels in homemade popcorn veranderen duurt het niet lang meer! Wacht tot bijna alle Popcorn Mais klaar is en haal de pan vervolgens van het gas. Door de hete olie veranderen ook de laatste korrels nog in lekkere Homemade Popcorn!
- Garnering: Doe je Homemade Popcorn in een mooie schaal en doe er wat suiker of (zee)zout bij. Vervolgens kun je kiezen voor nog wat extra garnering. Bijvoorbeeld wat gesmolten pure chocolade of witte chocolade en caramel popcorn!
/wp-content/uploads/2016/03/Popcorn.mp4
Wacht tot de Homemade Popcorn begint te poppen. Als bijna alle Popcorn klaar is, kun je de pan van het gas afhalen. Let wel op dat de deksel goed op de pan zit!
Serveer in een mooie schaal en garneer met je favoriete smaakcombinaties
Smaakcombinaties:
- Popcorn met Caramel
- Popcorn met Caramel & Witte Chocola
- Popcorn met Zout
- Popcorn met Zout & Pure Chocola
- Popcorn met Suiker