DIY: Beauty and the Beast Roos

Als je een echte Disney fan bent, heb je waarschijnlijk een aantal Disney items in je huis staan. Misschien ben je in Parijs de Disney winkel in geweest en heb je al je childhood dreams vervult of misschien maak je thuis je eigen items van je favoriete Disney films. Fan van Disney & graag creatief bezig? Lees dan maar snel verder, want vandaag delen we deze vrolijke Do It Yourself (geschikt voor iedere leeftijd): creëer je eigen Beauty and the Beast Roos!

DIY: Beauty and the Beast Enchanted Rose

 

Benodigdheden

  • Een lange neppe roos die je ook een beetje kunt verbuigen. Bij de Kruidvat bijvoorbeeld worden nep rozen (met een buigzaam ijzerdraaitje erin verwerkt) vaak verkocht voor ongeveer €1. Wij raden deze aan.
  • Een middelgrote stolp. Je kunt ook voor een kleintje kiezen of juist voor een hele grote, maar als je de perfecte Beauty and the Beast Roos wilt creëren kies je voor een middelgrote stevige stolp. Vaak goedkoop verkrijgbaar bij winkels zoals Xenos, Big Bazar of Action.
  • Een klein creatief schaartje (ook verkrijgbaar bij Action voor ongeveer €0,35), zodat je alles op maat kunt knippen.

Zo maak je zelf een Beauty and the Beast Roos / Enchanted Rose

  • Pak je enchanted rose erbij en haal de roosblaadjes een beetje uit elkaar met je vingers. Zoek vervolgens een plekje om ongeveer twee tot drie roosblaadjes af te knippen zonder dat je de roos al te lelijk maakt ( je kunt hier ook een tweede roos voor gebruiken, maar het is mooier als je alles met één roos creëert). Knip nu voorzichtig de blaadjes aan de onderkant af en verwijder eventueel nog wat lijmvlekken of knip op maat.
  • Zorg ervoor dat je een nep roos gebruikt die een beetje buigzaam is en buig de roos voorzichtig een stukje naar rechts, zodat er een boog ontstaat net zoals in de film. Plaats daarna je roos onder de stolp en knip de stengel precies aan de onderkant af, zodat je roos de bovenkant van de stolp een beetje raakt en uit zichzelf rechtop blijft staan.
  • Buig vervolgens ook de blaadjes nog een beetje krom en plaats je roos onder de stolp. Leg de twee/drie eerder afgeknipte rozenblaadjes op een goed plekje onder de roos en sluit de stolp.
  • Pas eventueel nog iets aan (knip de stengel een stukje korter of knip nog een paar extra blaadjes af) en je Beauty and the Beast Roos is klaar!

Vergeet het niet: 29 maart in de bioscoop!

Afbeelding: Disney.nl

Plaats een reactie