4 tips om over het verlies van je huisdier te komen

Voor dagelijkse inspiratie volg ik het Instagram account van Kayla Itsines. Kayla is altijd vrolijk en inspirational, maar een tijdje geleden deelde ze een nogal treurig bericht. Haar hond T.J. was namelijk overleden. Een huisdier, vooral wanneer we deze al jaren kennen, krijgt al snel de plek van een best friend, ‘kind’ of soort van ‘broertje/zusje’. Daarom kan het extra hard aankomen wanneer dit dier ons leven verlaat. Daarom vandaag een berichtje speciaal voor iedereen in deze situatie: 7 tips om over het verlies van je huisdier te komen.

Over het verlies van je huisdier komen:

Neem wat tijd voor jezelf

Het verliezen van een van je best friends is nooit gemakkelijk, vooral wanneer je bent opgegroeid met je huisdier. Daarom is het belangrijk om even wat tijd voor jezelf te nemen om erachter te komen wie je bent zonder dit grote deel van je leven. Voor sommigen helpt het om hun verdriet te delen en voor anderen helpt het om het volledig te negeren en in stilte te verwerken. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je wat tijd neemt voor jezelf om het op je eigen tempo te verwerken.

Maak een scrapbook of verzamel je favoriete foto’s

Iets wat deze gebeurtenis een beetje beter kan maken, is het delen van je beste memories. Dit kan natuurlijk met andere geliefden die hetzelfde doormaken, maar je kunt het ook voor jezelf doen. Maak bijvoorbeeld een scrapbook of verzamel je favoriete foto’s van je best friend. Verder kun je natuurlijk ook vast een Pinterest bord maken voor pet number 2!

Koop een nieuw huisdier

Sommigen zeggen misschien dat je er beter mee kunt wachten, maar zover ik weet is dit de beste oplossing. Neem een kijkje op Marktplaats of ga langs bij asielen en neem deze tijd om een ander dier het beste huis ooit te geven. Kies bijvoorbeeld voor de minder voorspelbare keuze en adopteer een iets ouder huisdier, zodat die ook een huis krijgen.

Houd een knuffelsessies met puppies/kittens of andere jonge diertjes

Misschien ben je er nog niet aan toe om een nieuw dier aan te schaffen, maar een knuffelsessie kan geen kwaad. Ga langs bij een dierenasiel of bij een vriend(in) en knuffel een paar jonge diertjes om over dit verdrietige moment te komen.

Plaats een reactie