5 tips voor op de vrijmarkt

Morgen is het weer zover: Koningsdag! Dus klim die zolder op, verzamel wat oude spullen van onder een dikke laag stof en laat alles weer glimmen als nieuw. Wat gaan wij doen? Geld verdienen op de vrijmarkt natuurlijk! Zelf ook wat tientjes binnen halen? Volg dan de volgende 5 tips voor op de vrijmarkt.

flea-market-467729_1280

1. Weet wat je hebt: Soms is de verleiding groot om toe te geven aan de eerste beste koper op de vrijmarkt, maar het is toch echt beter om even te wachten. Je zult zien dat die tweede koper niet afdingt en er misschien wel meer voor over heeft. Weet wat je ervoor wilt krijgen en wees niet tevreden met iets dat daar ver onder ligt.

2. Presenteer: Het klinkt misschien een beetje gek, maar presentatie heeft veel te maken met je verkooptechniek. Een stapel oude kleren wordt vaak voorbij gelopen, maar een kledingrek vol met zwierende jurkjes kan niemand negeren! Wees creatief en neem bijvoorbeeld een kledingrek of tafeltje mee. Succes gegarandeerd!

3. Onderhandel: Wees slim en ga als een echte onderhandelaar te werk. Begin bijvoorbeeld met een iets hogere vraagprijs en laat die iets dalen als het later wordt (of als je niet zo veel verkoopt). Laat de prijskaartjes maar thuis en onderhandel met de mensen net zo lang totdat iedereen tevreden naar huis gaat.

4. Wees voorbereid: Yes, zo simpel is het. Zorg dat alles klaar ligt, laat alles weer glimmen en vergeet niet om rekening te houden met het weer! Een extra kleed voor over je spullen kan zo nog eens van pas komen.

5. Ga op tijd heen: De beste plekjes zijn voor degenen die vroeg opstaan! Dat betekent niet dat je bij de vroege groep van zes uur hoeft te horen, maar om acht uur de deur uit is best een redelijke tijd als je dat goede verkoopplekje wilt!

Tip:

  • Vergeet niet om zelf op pad te gaan! De vrijmarkt is perfect voor een zoektocht naar vintage, kunst en boeken.

Good luck!

Plaats een reactie