5x fashion docu’s die je gezien moet hebben

Vergeet even de comedy’s op Netflix en de soapseries op TV. Wil je iets meer weten over de fashion wereld én wil je naar iets leuks (en leerzaams!) kijken? Bekijk dan deze vijf fashion docu’s die je echt een keer gezien moet hebben. Lifestyle Journal zet deze must see’s op een rij!

maxresdefault
Dior and I
Een documentaire die net in de Nederlandse bioscopen draait: Dior and I. Bij deze docu zie je hoe de Belgische Raf Simons zijn carrière als creative director bij modelabel Dior begint. Een belangrijke baan waarbij veel op het spel staat. Je ziet in Dior and I hoe zijn eerste weken bij Dior verlopen en hoe hij zijn allereerste collectie voor het bekende modelabel ontwerpt.

4304681228_571daf3292_o

The September Issue
We spelen een beetje vals met deze, maar dat maakt het kijken van deze aanrader het zeker niet minder waard. The September Issue is geen documentaire over een specifieke designer, maar het gaat wél over fashion. The September Issue draait namelijk om het modetijdschrift Vogue. Ontdek hoe het daar op de redactie aan toe gaat en hoe zo’n tijdschrift tot stand komt. Maar dan ook niet zomaar een tijdschrift van Vogue. Nee. Het gaat in deze docu over het belangrijkste modenummer van het jaar: the september issue. En dat brengt natuurlijk de nodige stress en spanning op de redactievloer met zich mee.

acmi-isabel-marant-lanvin1

The Day Before
The Day Before is een seriereeks waarbij verschillende designers zoals Jean Paul Gaultier en Isabel Marant voorbij komen. In elke docu van deze serie wordt één designer een dag voor de fashionshow gevolgd. Hoe dat er precies uit ziet? Kledingstukken zijn verre van af, modellen melden zich op het laatste moment ziek en de designer ziet het plosteling allemaal niet meer zitten. Kortom: stress en héél veel paniek. Bekijk in The Day Before wat voor hectiek zo’n fashion show op het laatste moment nog met zich meebrengt.

signe-chanel

Signé Chanel
Je kan er eigenlijk niet om heen: Chanel is één van de meest toonaangevende merken in de modewereld. In de vijfdelige documentaire Signé Chanel zie je hoe een collectie van Chanel toestand komt. De schetsen van Karl Lagerfeld, het vele werk dat in het maken van de kleding gaat zitten en de uiteindelijke en langverwachte fashionshow. In zo’n 130 minuten zie je hoe Chanel met zoveel precisie, vakmanschap en passie te werk gaat.

maxresdefault

Bill Cunningham: New York
Streetstyle speelt tegenwoordig een hele belangrijke rol in de modewereld. Want wat dragen de mensen op straat? Wat is hun stijl? En hoe combineren ze hun kleding? De eerste fotograaf die zich met streestyle bemoeide is Bill Cummingham. Hij ging als modejournalist bij verschillende tijdschriften aan de slag en legde buiten de outfits van de mensen vast. Zijn foto’s kregen steeds meer aandacht en zo werd hij een belangrijk icoon in de modewereld. In Bill Cunninghan: New York volg je hem en kom je alles over hem als fotograaf en als persoon te weten.

De bovenstaande docu’s zijn in de bioscoop, op Netflix en/of online te bekijken. 

Plaats een reactie